menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 11o Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης

11o Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης

Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στην προσπάθειά μας να πραγματοποιήσουμε δράσεις με στόχο την επικοινωνία και τη συνεργασία των μαθητών, όπως και το άνοιγμα του σχολείου στην ευρύτερη κοινότητα και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, συμμετείχαμε στο πρόγραμμα ευρωπαϊκής ανταλλαγής χριστουγεννιάτικων στολιδιών και ευχών. Σε συνεργασία με σχολεία διαφόρων βαθμίδων σε ευρωπαϊκά κράτη κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και φτιάξαμε ζωγραφιές και ευχητήριες κάρτες τις οποίες στείλαμε σε κάθε κράτος ξεχωριστά με  ταχυδρομείο. Ακριβώς το ίδιο έκαναν και τα άλλα κράτη (Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ρουμανία κλπ). Επίσης μαγνητοφωνήσαμε ευχές από τα παιδιά, συλλέξαμε πληροφορίες για τον εορτασμό των Χριστουγέννων στην χώρα μας, δημιουργήσαμε ηλεκτρονικό βιβλίο και στείλαμε το σύνδεσμο στα αντίστοιχα σχολεία.

11o Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης

Ο Πίπης και η Ελπίδα ξαναγύρισαν...!!!

Κατά τη διάρκεια της δια ζώσης λειτουργίας μας, επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας ένα πουλάκι. Μπήκε από το παράθυρο στην αίθουσα διδασκαλίας την ώρα που τα παιδιά έτρωγαν το δεκατιανό τους. Αμέσως όλα σηκώθηκαν και το παρατηρούσαν. Του προσφέραμε ψίχουλα από το φαγητό των παιδιών και του βάλαμε νεράκι. Μονοπώλησε το ενδιαφέρον τους και έγινε καθημερινό θέμα συζήτησης. Του έδωσαν όνομα (Πίπης, από το γράμμα Π γιατί ήρθε Πέμπτη) και περίμεναν να ξαναγυρίσει... Τα γεγονότα της πανδημίας μας πρόλαβαν και το σχολείο έκλεισε. Κατά την τηλεκπαίδευση τα παιδιά ρωτούσαν συνεχώς για εκείνο και ανησυχούσαν μήπως πάει στο νηπιαγωγείο και εκείνα λείπουν. Έγινε μέρος της παρέας μας και έτσι προέκυψε η συγγραφή του παραμυθιού και οι τόσο όμορφες ζωγραφιές των παιδιών. Τα παιδιά περιμένουν, ελπίζουν, να ανοίξουν τα σχολεία και να γυρίσουν γρήγορα στο νηπιαγωγείο για να τον ξαναδούν. Δημιουργήσαμε και ψηφιακά το παραμύθι με φωτογραφίες από το σχολείο μας μαζί με τις δημιουργίες των παιδιών.

11o Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης

Ασφαλώς κυκλοφορώ...!!!

Στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με τις ΤΠΕ και τη χρησιμότητα του διαδικτύου, γράψαμε με τα παιδιά ένα ποίημα, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν για τους κινδύνους που κρύβει η χρήση του διαδικτύου. Χρησιμοποιήσαμε το ποδήλατο, το οποίο είναι οικείο στα παιδιά, για να μπορέσουν να κατανοήσουν καινούριες έννοιες όπως π.χ. προσωπικά δεδομένα. 

Με τη χρήση διαθέσιμου υλικού ειδικά διαμορφωμένου για το νηπιαγωγείο από το https://saferinternet4kids.gr/ επιχειρήσαμε να εισάγουμε τα παιδιά στον κόσμο του διαδικτύου. Συζητήσαμε με την μέθοδο του καταιγισμού ιδεών τα θετικά στοιχεία που μας παρέχει η χρήση του διαδικτύου και πόσο χρήσιμο είναι στην καθημερινότητά μας, όπως να δούμε την ιστοσελίδα του σχολείου μας, να παίξουμε παιχνίδια, να ζωγραφίσουμε, να ακούσουμε τραγούδια, να δούμε βίντεο, να στείλουμε ηλεκτρονικά μηνύματα κ.α. Παράλληλα αναφερθήκαμε σε κινδύνους που κρύβονται όταν η χρήση του είναι αλόγιστη, συνεχής και δε συμβαδίζει με τη σωστή κρίση. Όταν ολοκληρώσαμε τη θεματική θελήσαμε να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας και σε άλλα παιδιά. Ψάχνοντας να βρούμε έναν εύκολο τρόπο αποφασίσαμε να συνθέσουμε ένα ποίημα!!!

 

 

Έχω ένα μυστικό

Και ευθύς θα σας το πω

Τα προσωπικά τα δεδομένα

Τα κρατώ μόνο για μένα.

 

 

Στο διαδίκτυο μόλις μπω

Με ασφάλεια «κυκλοφορώ»

Το «ποντίκι» χρησιμοποιώ

Με βοήθεια το μυαλό.

 

Αριθμούς και γραμματάκια

Παραμύθια, τραγουδάκια

Ψάχνω, βρίσκω και μαθαίνω

Με προσοχή όταν μπαίνω.

 

 

Περίεργο αν είμαι γω παιδάκι

Μόλις πιάνω το βελάκι

Θα του δείχνω που να πάει

Δε θα το αφήσω να τριγυρνάει

 

Όταν το ποδήλατο οδηγώ

Το κράνος μου δεν το ξεχνώ

Έτσι και με τον υπολογιστή

Προσέχω κάθε στιγμή.

 

 

Ελάτε όλοι μαζί

Για μια βόλτα στη στιγμή

Το διαδίκτυο είναι γιορτή

Σερφάρω όμως με ΠΡΟΣΟΧΗ!

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας