menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ζωγραφίζω τα Συναισθήματά μου.

Η δραστηριότητα λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε μεσω της  πλατφόρμας Webex  και e-me.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα συναισθήματα που  νιώθουν, πως να διαχειρίζονται τα ''άσχημα'', ζωγράφισαν μερικά από αυτά, έφτιαξαν την ψηφιακή αφίσα διαχείρισης του θυμού και το ψηφιακό βάζο με τα γλυκά λόγια.Τραγούδησαν ένα τραγούδι για τα συναισθήματα που θα το σιγoτραγουδούν όταν χαλάει η διάθεσή τους.

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

''Λέμε όχι στον Σχολικό και Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό''

Ο σχολικός και ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο επαναλαμβανόμενης λεκτικής ή σωματικής βίας με στόχο την αναστάτωση του θύματος.Με σκοπό  την υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών να ασχοληθούμε με το παραπάνω θέμα. 

Αρχικά όσο τα σχολεία ήταν ανοικτά ασχοληθήκαμε με τον σχολικό εκφοβισμό.Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες για να συλλέξουν πληροφορίες .Κάθε ομάδα είχε και διαφορετικό είδος σχολικού εκφοβισμού.Στην συνέχεια όλοι ενημερώθηκαν  από το υλικό που μάζεψε η κάθε ομάδα , ανταλλάξαμε ιδέες ,παίξαμε παιχνίδια ρόλων για να κατανοήσουν οι μαθητές καλύτερα τα συναισθήματα του θύματος και του θύτη και να ενισχύσουμε την ενσυναίσθηση όλων. Στο τέλος οι μαθητές πρότειναν λύσεις για να μην συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα.

Το υλικό ενημέρωσης για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό έγινε διαδικτυακά.Οι μαθητές ανέβαζαν τις πληροφορίες μέσω της πλατφόρμας e-me  τις οποίες τις συζητάγαμε στην πλατφόρμα webex. Μέσα από βίντεο κυρίως οι μαθητές ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν και κατανόησαν το πόσο επικίνδυνος είναι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός.Μετά από καταιγισμό ιδεών καταλήξαμε τι πρέπει να προσέχουν για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και ποιά μέτρα πρέπει να πάρουν για την προσωπική τους προστασία.

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Όλοι Διαφορετικοί...όλοι Ίσοι!

Μετά από κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας για τον εορτασμό της 3 Δεκεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούνε οι μαθητές μας για το παραπάνω θέμα. Η ενημέρωση έγινε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας webex  με βίντεο ανάλογα του θέματος, μιλήσαμε για προσωπικότητες με αναπηρίες που διέπρεψαν παγκοσμίως, συζητήσαμε , ανταλλάξαμε απόψεις και στο τέλος όσοι μαθητές ήθελαν ανέβασαν ζωγραφιές στην πλατφόρμα e-me.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί , όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και όλοι αξίζουν τον σεβασμό και την αποδοχή μας!

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

''Το Αστεράκι της Ευχής''

Μετά από την συμμετοχή του σχολείου μας στην εθελοντική δράση του οργανισμού ''Make a wish'' , μαθήτριες της Τετάρτης τάξης είχαν την ιδέα να γράψουμε ένα μικρό ποιήμα με ανάλογο θέμα.Στην συνέχεια ζωγράφισαν τον κάθε στίχο και αφού μαζέψαμε όλα τα υλικά  φτιάξαμε ένα βιντεάκι στέλνοντας την ελπίδα και τις ευχές μας για υγεία σε όλο τον κόσμο.

Και η μεγαλύτερη ευχή μας , να τελειώσει η πανδημία που ζούμε .

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η Μασκούλα μάχεται κατά του Κορονο'ι'ού.

Η μάσκα μπήκε για καλά στην ζωή μας. Οι Ειδικοί μας ενημερώνουν ότι είναι αναγκαία για την προστασία μας από τον Covid-19. Ξέρουν οι μαθητές ποιά είναι η σωστή  χρήση της; 

Μαθητές του σχολείου μας εμπνευστηκαν την μασκούλα και ζωγράφισαν τις οδηγίες που δίνει για να γίνει πιο κατανοητή και ασφαλής η χρήση της από τους μαθητές.

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Let's move- Η Κίνηση δίνει Ζωή

Με το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας θέλησαν να δείξουν ότι κάθε μορφή κίνησης βοηθάει στην κοινωνική ένταξη αδυνάτων και αλλοδαπών του σχολείου μας. Επίσης η κίνηση είναι ωφέλιμη για την υγεία . Οι μαθητές και οι μαθήτριες αφου ενημερώθηκαν για την έννοια της κοινωνικής ένταξης, χωρίστηκαν σε ομάδες για να βρουν δραστηριότητες που θα εξυπηρετούσε το θέμα του προγράμματος. 'Οπως παιχνίδια από την αρχαιότητα, αυτοσχεδίασαν σκυταλοδρομίες, βρήκαν παιχνίδια από όλον τον κόσμο καθώς και εναλλακτικές μπρφές άσκησης που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά τους. Επίσης έφτιαξαν κρυπτόλεξο για την κοινωνική ένταξη, ζωγράφισαν αθλήματα και έφτιαξαν ψηιακά αφίσες με τις ζωγραφιές τους. Στην συνέχεια μάζεψαν υλικό για τα ωφέλη της άσκησης και έφτιαξαν ψηφιακά αφίσα με τα ωφέλη της άσκησης και ένα κόμικς.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας