menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 1ο ΔΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

1ο ΔΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

GREEN REPORTERS

Tο σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά  στο δίκτυο σχολείων ASPnet της UNESCO.Tο Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet/Associated Schools Project Network), αποτελεί ένα παγκόσμιο Δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν σχολεία προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα σχολεία μέλη του Δικτύου δεσμεύονται να προωθήσουν μέσα από τη λειτουργία τους τις προτεραιότητες του διεθνούς οργανισμού, συμβάλλοντας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για μια πιο δίκαιη, ειρηνική και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Το θέμα που επιλέξαμε να ασχοληθούμε είναι το εξής:

«Οι επιπτώσεις από την Κλιματική Αλλαγή στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Οι τρεις τάξεις προσέγγισαν με διαφορετικό τρόπο το project ανάλογα με την ηλικία των μαθητών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργασιών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για αυτό δεν έχουν καταγραφεί κάποιες δράσεις οι οποίες είχαν προβλεφθεί και απαιτούν φυσική παρουσία.

Η ΣΤ΄  δημιούργησε μια μαθητική εφημερίδα με τίτλο  GREEN REPORTERS η οποία αποτελείται από δυο τεύχη. Το 1ο τεύχος περιλαμβάνει άρθρα των μαθητών σχετικά με ορισμένα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς  τα οποία κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή. Επίσης, οι μαθητές  καταπιάστηκαν με την έννοια της κλιματικής αλλαγής ,το φαινόμενο του θερμοκηπίου κα. Το τεύχος αυτό είναι στα ελληνικά.

Το 2ο τεύχος  δημιουργήθηκε με αφορμή την ημέρα της Γης κι εκεί οι μαθητές δημιούργησαν άρθρα περιβαλλοντικού περιεχομένου συμπεριλαμβανομένων της κομποστοποίησης  ,τα οφέλη της ανακύκλωσης, τη μόλυνση των υδάτων κα. Τέλος ,στην εφημερίδα δημοσιεύτηκαν ένα ποίημα και ένα σταυρόλεξο μαθητών καθώς και διάφορα online κουίζ που βρήκαν οι μαθητές από το διαδίκτυο . Το τεύχος αυτό είναι στα αγγλικά.

Η  Δ΄ και  Ε'  συμμετέχουν σε ένα etwinning πρόγραμμα με τίτλο Let's reduce plastic  , το οποίο είχε σκοπό την συνεργασία των μαθητών προκείμενου να κατασκευάσουν e-posters  παρουσιάζοντας προϊόντα τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα πλαστικά . Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με σχολείο της Ισπανίας και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

Η Ε'  παρακολούθησε το πρόγραμμα «Βιώσιμος Πλανήτης» από το ΚΠΙΣΝ(Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) διάρκειας τριών διδακτικών ωρών.

Πρόκειται για το SNFCC Class, μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα σε ψηφιακή μορφή, υλοποιώντας τα μέσω τηλεκπαίδευσης, με διαμοιρασμό οθόνης (share screen), είτε μέσα στην τάξη με τη χρήση προτζέκτορα.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης τα παιδιά δημιούργησαν χειροποίητες αφίσες σχετικά με την προστασία του πλανήτη καθώς και τον δεκάλογο του ακτιβιστή.

 

1ο ΔΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

GREEN REPORTERS- ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Με αφορμή την φετινή συμμετοχή του σχολείου μας στο δίκτυο σχολείων ASPnet και με θέμα:

«Οι επιπτώσεις από την Κλιματική Αλλαγή στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς» επιλέξαμε ως τρόπο προσέγγισης μεταξύ άλλων τη δημιουργία μιας εφημερίδας από τους μαθητές της Στ τάξης.

Δημιουργήθηκε λοιπόν  μια μαθητική εφημερίδα με τίτλο Green Reporters  η οποία αποτελείται από δυο τεύχη. Το 1ο τεύχος περιλαμβάνει άρθρα των μαθητών σχετικά με ορισμένα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς  τα οποία κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή. Επίσης, οι μαθητές  καταπιάστηκαν με την έννοια της κλιματικής αλλαγής ,το φαινόμενο του θερμοκηπίου κα. Το τεύχος αυτό είναι στα ελληνικά.

Το 2ο τεύχος  δημιουργήθηκε με αφορμή την ημέρα της Γης κι εκεί οι μαθητές δημιούργησαν άρθρα περιβαλλοντικού περιεχομένου συμπεριλαμβανομένων της κομποστοποίησης  ,τα οφέλη της ανακύκλωσης, τη μόλυνση των υδάτων κα. Τέλος ,στην εφημερίδα δημοσιεύτηκαν ένα ποίημα και ένα σταυρόλεξο μαθητών καθώς και διάφορα online κουίζ που βρήκαν οι μαθητές από το διαδίκτυο . Το τεύχος αυτό είναι στα αγγλικά.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας