menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Διαδικτυακή εκπομπή με θέμα " Ανακύκλωση" , στο studio live streaming του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές συγκέντρωσαν ερωτήματα, προβληματισμούς για την ανακύκλωση. 

Η ομάδα επέλεξε τα πιο αντιπροσωπευτικά ερωτήματα που θα ήθελαν να απαντηθούν από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για την καθαριότητα και την ανακύκλωση του Δήμου Δράμας.

Οι μαθητές έγραψαν συνθήματα για την ανακύκλωση και γύρισαν ένα βιντεάκι στο studio του σχολείου, το οποίο προβλήθηκε στο τέλος της συνέντευξης και αποτελεί μέρος μιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας για το πολύ σημαντικό θέμα της ανακύκλωσης.

1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Ποδηλατώ και παράγω ενέργεια

Το ποδήλατο είναι ένα αντικείμενο ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους μας. Η χρήση του συμβάλλει σε ένα σημαντικό βαθμό στον περιορισμό αφενός των περιβαλλοντικών προβλημάτων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κατασπατάλησης των φυσικών πόρων και αφετέρου των δαπανών στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Συνδυάσαμε αυτό το πολύ αγαπητό αντικείμενο με ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα όπου ποδηλατούμε και παράγουμε ενέργεια.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση και την συμπαράσταση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, συγκέντρωσαν  πληροφορίες σχετικά με το ποδήλατο (ιστορία, ποδήλατο και ενέργεια, κατηγορίες ποδηλάτων, ασφαλή χρήση ποδηλάτου, ποδήλατο και τέχνη, ποδήλατο στην πόλη)

Επέλεξαν τα κατάλληλα εξαρτήματα και κατασκεύασαν τα απαραίτητα κυκλώματα όπου κάναν το ποδήλατο να παράγει ενέργεια

Το έτοιμο πλέον ποδήλατο έχει  τοποθετηθεί στο χώρο του σχολείου μας

1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΌ

Οι μαθητές έγραψαν σενάρια από  προσωπικές μαρτυρίες μαθητών που βίωσαν τον εκφοβισμό στο χώρο του σχολείου. Συγκεντρώθηκαν από την ομαδα των εκπαιδευτικών και των μαθητών και επιλέχθηκαν αντιπροσωπευτικές ιστορίες για να προβληθούν στο βίντεο.

Έπειτα έγινε η βιντεοσκόπηση στο στούντιο  live streaming του σχολείου μας. Ακολούθησε το μοντάζ και η τελική προβολή στο σάιτ του σχολείου.

Το βιντεο μας προβλήθηκε στην εκδήλωση του χαμόγελου του παιδιού στις 6 Μαρτίου πανέλληνια ημέρα ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό

1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό στο χώρο του σχολείου

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού 21 Μαρτίου και κατόπιν οδηγιών χρησιμοποίησαν το ψηφιακό εργαλείο WORD ART για την δημιουργία ψηφιακών συννεφόλεξων με λέξεις που αφορούν το θέμα. Έπειτα ένωσαν τα πιο αντιπροσωπευτικά  από αυτά σε εφαρμογή για κολάζ και το τελικό προιόν ήταν  αφίσες -κολάζ για  τον ρατσισμό οι  οποίες  εκτυπώθηκαν και αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Διαδικτυακή εκπομπή με θέμα " Covid 19 και ψυχολογία μαθητών" , στο studio live streaming του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας τα αυξανόμενα κρούσματα του Covid 19 και ο παγκόσμιος χαρακτήρας που εχει λάβει η μετάδοση του έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στα μέλη της σχολικής κοινότητας.Στο πλαίσιο αυτό ο διευθυντής και η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Επαλ Δράμας σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου αποφάσισαν να προσκαλέσουν τον ψυχολόγο κ.Αριστειδη Μωυσιάδη για να συζητήσει και κυρίως να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μαθητών .

  • Η ομάδα υποστήριξης της εκδήλωσης συγκέντρωσε,ομαδοποίησε τις απόψεις και τις ερωτήσεις των μαθητών ώστε να συμπεριληφθούν στο θέμα της συζήτησης,"Covid 19 και ψυχολογία μαθητών."

1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Women in Leadership

Οι μαθητές στο μάθημα των Αγγλικών και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου,ερεύνησαν στο διαδίκτυο και βρήκαν τα ονόματα «σημαντικών» γυναικών που διακρίθηκαν στην παγκοσμια πολιτική ιστορία. Με την βοήθεια των εκπαιδευτικών ξεχώρισαν 10 πολύ σημαντικές γυναίκες πολιτικούς, μελέτησαν το βιογραφικό τους και αφού ακολούθησε συζήτηση για την παγκόσμια  προσφορά τους δημιούργησαν παρουσίαση χρησιμοποιώντας το ψηφιακό εργαλείο emaze.Στη συνέχεια μοιράστηκαν την εργασία τους με τα εταιρικά σχολεία του etwinning προγράμματος ,Route to 2030 στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από την Ελλάδα,Ιταλία,Ισπανία,Πορτογαλία και Βέλγιο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.emaze.com/@AOTFCCLQZ/women-in-leadership

1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Κατασκευές με υλικά από τη φύση

Στο εργαστήριο " Ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων " οι μαθητές συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς διάφορες ιδέες για κατασκευές με υλικά από τη φύση.Χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και η κάθε μία έκανε μία εξόρμηση στη φύση για την αναζήτηση υλικών. Οι πρώτες ύλες συγκεντρώθηκαν στο σχολείο και οι μαθητές αποφάσισαν τις κατασκευές που θα δημιουργήσουν. Το οπτικοακουστικό υλικό που δημιουργήθηκε κατα τη διάρκεια της δράσης, επεξεργάστηκε από τους ίδιους τους μαθητές στο εργαστήριο πληροφορικής και δημιουργήθηκε το τελικό προίον, που είναι ένα βίντεο

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας