menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 1o Γυμνάσιο Ραφήνας

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΕΙΝΑ

  • Η Ασία είναι η ήπειρος με τα μεγαλύτερα ποσοστά υποσιτιζόμενων ανθρώπων, δηλαδή τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γης. Τα ποσοστά στη νότια Ασία έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, στη δυτική Ασία παρουσίασαν μικρή αύξηση
  • Παγκοσμίως, ένας στους εννέα ανθρώπους στον κόσμο (795 εκατομμύρια) υποσιτίζεται
  • Σχεδόν οι μισοί από τους παιδικούς θανάτους (45%), ηλικίας κάτω των πέντε, οφείλονται σε κακή διατροφή, ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε 3,1 εκατομμύρια παιδικές ζωές ανά έτος

 

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

Η ισότητα των φύλων

  Ένας από τους παγκόσμιους στόχους είναι η ίση ευκολία πρόσβασης σε πόρους και ευκαιρίες, ανεξαρτήτως φύλου.  Η ισότητα ορίζεται ως απόλαυση ίσων δικαιωμάτων και ίσης μεταχείρισης από άνδρες και γυναίκες.  Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε μία ευτυχισμένη ζωή και κανείς δεν επιτρέπεται να τους την χαλάσει. ΤΈΡΜΑ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΉΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΈΛΛΟΝ! ✊ Αναστασιάδη Εύη Βιάδη Δανάη

 

https://evianastasiadi47.blogspot.com/

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΕΙΝΑ

Είναι ώρα να ξανασκεφτούμε το πώς καλλιεργούμε, μοιραζόμαστε και καταναλώνουμε την τροφή μας. Αν αξιοποιηθούν σωστά, η γεωργία, η δασοπονία και η αλιεία, τότε θα μπορέσουν να παράσχουν θρεπτική τροφή για όλους 

 

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΤΩΧΙΑ

Γιατί όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά  και να υπάρχει μια καλύτερη ζωή σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου  Με τον όρο   φτώχεια   αναφερόμαστε στην οικονομική   κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έλλειψη επαρκών πόρων για την ικανοποίηση βασικών ανθρώπινων αναγκών. Το κατώφλι των βασικών αναγκών που ορίζει το όριο της φτώχειας διαφέρει από χώρα σε χώρα . Η φτώχεια ανάγεται να μετράται σε χρήματα και αντανακλά τους κατά κεφαλήν διαθέσιμους από τους πραγματικούς οικονομικούς πόρους μιας χώρας.

https://rafailtzatzimakis21.blogspot.com/

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

Ζωή στο νερό

Οι μαθητές/τριες ζωγράφισαν και δημιούργησαν αφίσες για τη ζωή στο νερό.

 

ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ

 

Για να είναι η ζωή στο νερό ομαλή και χωρίς προβλήματα για τους οργανισμούς που ζουν εκεί, θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε σε αυτό. 

https://mariossykas3.blogspot.com/2021/04/blog-post.html

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που συναντάμε γύρω μας είναι πολλά και σοβαρά και κυρίως δημιουργούνται λόγω της δραστηριότητας ανθρώπων. Ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, μείωση της βιοποικιλότητας, ατμοσφαιρική ρύπανση, φαινόμενο του θερμοκηπίου, τρύπα του όζοντος, αποδάσωση, όξινη βροχή είναι μόνο μερικά από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί ο άνθρωπος. Αν η ανθρωπότητα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και δεν αναλάβουμε όλοι μας δράση ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον, η στιγμή που η οικολογική κρίση του πλανήτη μας θα απειλεί σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Γης, είναι πολύ κοντά. Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Μόνο με την συμμετοχή και την προσπάθεια όλων μας θα καταφέρουμε να φτιάξουμε την ποιότητα της ζωής μας και την προστασία του περιβάλλοντος. 

https://kostasstath.blogspot.com/

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

Ποιοτική εκπαίδευση

Διασφαλίζουμε την ελέυθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση προάγοντας τις ευκαιρίες για δια βιου μαθηση

 

 

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

Καθαρό νερό και αποχέτευση

Καθαρό νερό και αποχέτευση

https://filippakis180507.blogspot.com/2021/04/17.html

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

Δράση για το κλίμα

Γειά σας! Είμαι η Νεφέλη Ιωαννίδη και πηγαίνω στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας. Σήμερα θα σας περάσω ένα μήνυμα για το πόσο σημαντικό είναι το θέμα της κλιματικής αλλαγής

 Δράση για το κλίμα

Η κλιματική αλλαγή, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ανησυχούν τους επιστήμονες, καθώς δεν υπάρχει χώρα που να μην επηρεάζει. Γι' αυτό πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι για το σπίτι μας, το περιβάλλον. Επιπλέον, το περιβάλλον δεν είναι το μόνο που πλήττεται από αυτό το φαινόμενο, αφού οι οικονομίες των χωρών επιβαρύνονται με τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, όπως οι δασικές πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας. Όμως πού οφείλεται η κλιματική αλλαγή; Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι υπεύθυνο για αυτήν την αλλαγή. Έτσι, για να σταματήσει αυτό πρέπει να σταματήσουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου, διακόπτοντας κάποιες από τις συνήθειές μας.

https://nefeliioannidi.blogspot.com/2021/04/1.html

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

enviroment

Στη διάρκεια της παρουσίας του στη Γη, ο άνθρωπος θεώρησε το φυσικό περιβάλλον ως εχθρό που έπρεπε να υποτάξει, ως υπηρέτη που μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και ως τροφοδότη από τον οποίο εξαρτιόταν η επιβίωση του. Ο άνθρωπος ανέπτυξε μια εγωκεντρική νοοτροπία για το φυσικό περιβάλλον και, αντί να θεωρεί τον εαυτό του μέρος του περιβάλλοντος, πίστεψε ότι αυτός υπερέχει από όλα τα άλλα πλάσματα της δημιουργίας και ότι η υπόλοιπη φύση έχει δημιουργηθεί για τη δική του χρήση και απόλαυση. Λόγω της απόρριψης στο περιβάλλον υπερβολικών ποσοτήτων ρυπαντικών ουσιών το νερό γίνεται ολοένα και πιο ρυπαρό και ακατάλληλο για να ζουν ψάρια ή για άλλες χρήσεις. Για αυτούς τους λόγους , ήρθε λοιπόν ο καιρός να βοηθήσουμε το πλανήτη μας κάνοντας καλύτερα πράγματα όπως η ανακύκλωση είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να δείξουμε σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και να είμαστε ασφαλείς .

https://nefenvironment.blogspot.com/2021/04/environment.html

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

Ειρήνη δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ 

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ!!!

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

Ισότητα των φύλων

Στη σημερινή εποχή, οι γυναίκες έχουν αποκτήσει δικαιώματα, όπως και οι άντρες. Η κοινωνική της θέση είναι καλύτερη από τα παλαιότερα χρόνια, χάρη στους αγώνες που έκαναν για την απόκτηση των δικαιωμάτων τους. Επιπλέον, η θέση της γυναίκας έχει βελτιωθεί, αφού απέκτησε το δικαίωμα της λήψης αποφάσεων, μόρφωσης και εργασίας. Από την άλλη πλευρά, οι άντρες είχαν από πριν δικαιώματα. Επίσης, ήταν οι αρχηγοί της οικογένειας, όμως αυτό έχει καταργηθεί πλέον.  Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στα δύο φύλα. Σήμερα, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με άνισο τρόπο στον χώρο εργασίας. Το έργο της γυναίκας σήμερα είναι δυσκολότερο, διότι εκτός από εργαζόμενη, είναι νοικοκυρά, σύζυγος και μητέρα, κάτι το οποίο είναι πολύ κουραστικό. Επιπροσθέτως, οι ικανότητες που έχουν στο χώρο της πολιτικής υποτιμούνται από τους άντρες οι οποίοι κυριαρχούν στον συγκεκριμένο τομέα. Για να μπορέσει να υπάρχει πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, οι γυναίκες πρέπει να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και τα δικαιώματα τους, η πολιτεία οφείλει να φροντίζει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των γυναικών και να μην γίνονται διακρίσεις εις βάρος τους. Ωστόσο, πρέπει να διοργανωθούν σε σεμινάρια σχετικά με αυτό το θέμα στα σχολεία και οι ενήλικες πρέπει να δείχνουν το κατάλληλο πρότυπα συμπεριφοράς στους νέους. Είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε ίσα δικαιώματα!!!!

https://isotitatwndyofulwn.blogspot.com/

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

Καλή υγεία και ευημερία

Η εξασφαλιση των υγιων συνθηκων διαβιωσης καθως και της ευημεριας για ολους του ανθρωπους σε ολες τις ηλικιες ειναι απαραιτητες για μια βιωσιμη αναπτυξη.Την σημερινη εποχη,εχουν γινει πολλα μεγαλα και σημαντικα βηματα για να αυξηθει το προσδοκιμο ζωης των ανθρωπων .Επιπροσθέτως,εχει γινει τεραστια προοδος στην καταπολεμιση της εξαπλωσης του AIDS/HIV ,καθως και πολλων αλλων ασθενειων που συνδεονται με την μειωση του πληθυσμου και την αυξηση θνησιμοτητας.Παρολα αυτα ,πρεπει να γινουν λιγες ακομα προσπαθειες για την ολοκληρωτικη απαλοιφή μιας μεγαλης γκαμας ασθενειων. 
 
Οι στοχοι που εχουν τεθει,προυποθετουν: 
 
1.την μειωση της μητρικης θνησιμοτητας 
2.τον τερματισμο θανατων των νεογνων και παιδιων ηλικιας κατω των πεντε ετων 
3.τον τερματισμο της εξαπλωσης του AIDS/HIV,της ελονοσιας και αλλων μεταδιδομενων νοσων
4.την προωθηση της ψυχικης υγειας και ευημεριας 
5.την ενισχυση της θεραπειας της καταχρησης επιβλαβων ουσιων 
6.την μειωση των θανατων παγκοσμιως απο τροχαια ατυχηματα 
7.την διασφαλιση της προσβασης στην σεξουαλικη και αναπαραγωγικη υγειονομικη περιθαλψη 
8.την μειωση των θανατων που οφειλονται σε επικινδυνες χημικες ουσιες 
9.την υποστηριξη της ερευνας και της αναπτυξης εμβολιων και φαρμακων για μεταδοτικες ασθενειες 
10.την αυξηση της χρηματοδοτησης για την υγεια

1o Γυμνάσιο Ραφήνας

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα έτσι ώστε να  καταπολεμήσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής! 

Οι αιτίες που την προκαλούν είναι πολλές.  Η αποψίλωση των δασών, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ρύπανση του περιβάλλοντος και άλλα.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η πανίδα που απειλείται άμεσα, καθώς επίσης και η ανθρώπινη ζωή. Για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή θα πρέπει να σταματήσουμε την υπερκατανάλωση των τροφών γιατί θυσιάζονται πολλά ζώα και παράγονται περισσότερα λαχανικά και φρούτα για να προλάβουν την αλόγιστη κατανάλωσή μας. Επίσης συνέπεια των παραπάνω είναι πως για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τη ζήτηση φορτώνουν χημικά και ορμόνες στα κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα. 

https://iroch08.blogspot.com/

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας