menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ

Το κύριο θέμα του προγράμματος είναι η συναποτελεσματικότητα της εικόνας των εικαστικών έργων Ελλήνων και ξένων δημιουργών στην  γνώση, την κατανόηση, την ερμηνεία, την ανάλυση και τη σύνθεση, την κριτική και δημιουργική σκέψη των μαθητών/τριών στη σύλληψη του μεγαλείου της ελληνικής επανάστασης του 1821.  

Για την επιστήμη της Ιστορίας η εικόνα όπως και η γραπτή πηγή αποτελούν μέσο επικοινωνίας με το παρελθόν. Η συμβολή της εικόνας έχει αυξημένη βαρύτητα στη διδακτική διαδικασία. Οι μαθητές/τριες κατανόησαν το ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης αποτελεσματικότερα λόγω της αμεσότητας των εικόνων. Με τη βοήθεια των εικόνων απέκτησαν μια εικόνα της εξωτερικής εμφάνισης και των τρόπων συμπεριφοράς των δρώντων προσώπων και γενικότερα μιας συγκεκριμένης κατάστασης του παρελθόντος. Με την επεξεργασία των εικόνων δραστηριοποιήθηκαν κίνητρα μάθησης και οι μαθητές /τριες διαμόρφωσαν οι ίδιοι άποψη για το συγκεκριμένο γεγονός χωρίς εξωτερική παρέμβαση και χειραγώγηση.

 

 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2024

                                    ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2024

         Στα πλαίσια των θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων που  θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024,οι μαθητές όλων των Ελληνικών σχολείων που διδάσκεται η Γαλλική Γλώσσα είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια Ελληνο-Γαλλική εκδήλωση η οποία οργανώθηκε από ομάδα εκπροσώπων του Γαλλικού Ινστιτούτου. Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου(1-6 Φεβρουαρίου) και είχε 2 άξονες.

         Ο πρώτος άξονας στόχευε στον τρόπο που οι μαθητές στοχάζονται αυτό το αθλητικό γεγονός. Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου  των Αγίων Θεοδώρων, αποφάσισαν να εκφραστούν μέσα από τις ζωγραφιές τους. Σχεδίασαν και χρωμάτισαν, λοιπόν, αθλητές, αθλήματα, έπαθλα αλλά και πολύχρωμες αθλητικές εγκαταστάσεις και τις συνόδεψαν με διάφορα μηνύματα όπως: ισότητα, ειρήνη, αλληλοσεβασμός, αγάπη για την πατρίδα αλλά και ευγενή άμιλλα.

       Ο δεύτερος άξονας στόχευε στην live-streaming επικοινωνία των μαθητών και των μαθητριών με διάσημους αθλητές που διαμένουν στη Γαλλία και έχουν προσφέρει πολλά από τον εαυτό τους στον χώρο του αθλητισμού. Η επικοινωνία αυτή έλαβε χώρα την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στην αίθουσα των εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού Αγίων Θεοδώρων. Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να δoυν την αθλήτρια του μπάσκετ Sandra Dijon. Η αθλήτρια μοιράστηκε μέσα από την οθόνη τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων και δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους μαθητές σχετικά με την καριέρα της αλλά και τις επιδόσεις της στον αθλητισμό. Οι απαντήσεις της δόθηκαν με ταυτόχρονη μετάφραση από ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

        Στη συνέχεια, την ίδια ημέρα από τις 11.30 εως τις 12.00 είχαν την ευκαιρία να δουν αλλά και να ακούσουν την πορεία του Μάριου Γιακουμάτου, ο οποίος εξασκείται στο άθλημα της ξιφασκίας. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και μέσα από το μικρόφωνο χαιρέτησαν τον αθλητή. Συνολικά, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τους μαθητές να ταξιδέψουν νοερά στο εξωτερικό και στην αγαπημένη τους χώρα την Γαλλία.                             

  Η εκπαιδευτικός Γαλλικής: Χούλη Σταματίνα

 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΡΑΣΗ ΑΓΑΠΗΣ

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων συμμετείχε στη δράση αγάπης, που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, με δημιουργίες από το μάθημα Εικαστικών.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως η δράση αυτή, με τις ευχετήριες κάρτες των παιδιών από τα δημόσια Σχολεία, αποτέλεσε ένδειξη αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς όχι μόνο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στους νοσηλευόμενους.

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2020 , όσα παιδιά επιθυμούσαν να λάβουν μέρος στην δράση, φωτογράφιζαν τις κάρτες και τις αναρτούσαν σε εφαρμογή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου ή τις έστελναν ταχυδρομικώς, σε ένα δημόσιο νοσοκομείο της επιλογής τους.

Η διαφορετική προσέγγιση πάνω στη δημιουργικότητα των παιδιών, στο μάθημα Εικαστικών, ήταν να μάθουν να φτιάχνουν 3d κάρτες με θέμα δωμάτια Χριστουγέννων ή κεριά με γκι (στις μικρότερες τάξεις) . Αξίζει να σημειωθεί πως το μάθημα έγινε από το webex , e-class, e-mail  και με υλικά που είχαν στο σπίτι τους.

Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, αγάπη, υπομονή, κουράγιο κι αντοχή σε όλους σας! Πολύ σύντομα να βρεθείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους !

2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων                   Διευθύντρια : Χαλούλου Παναγιώτα

Υπεύθυνη μαθήματος :                               Εκπαιδευτικός ΠΕ08: Λουκίδη Χριστίνα      

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας