menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.Μ.Ε. ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ κος Στεφανίδης και η κοινωνική λειτουργός του κέντρου κα Αντωνοπούλου ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΜΕ Αιγίου, τις ανάγκες και τα προβλήματα των παιδιών του κέντρου, τα μελλοντικά σχέδιά τους καθώς και τους τρόπους που θα πρέπει να φερόμαστε όλοι μας στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για τον λόγο αυτό οι μαθητές έλαβαν ενημερωτικά φυλλάδια με αναλυτικές οδηγίες και στη συνέχεια εκπρόσωποι των μαθητών από την Ε΄ τάξη, παρουσίασαν με τη σειρά τους συνθήματα και αφίσες που δημιούργησαν με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τη διαμόρφωση σωστής συμπεριφοράς όλων προς τα άτομα με ιδιαιτερότητες.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΜΕ τέλος, φανερά συγκινημένοι από την πρωτοβουλία, παρέλαβαν πλαστικά καπάκια που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές, με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για την κάλυψη των αναγκών τους. Οι εκπαιδευτικοί τέλος δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν μελλοντικά στην υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τις ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.-

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

  1.  

Έγινε προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών ζωής στο σχολείο, τη γειτονιά και την κοινότητα μέσα από τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την εθελοντική προσφορά. Στόχος, επίσης, είναι να συμπαρασύρουν όλη τη σχολική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία στην οποία ζουν ενεργώντας  σαν αυριανοί πολίτες του κόσμου.  

  Υλοποίησαν, μια σειρά δράσεων στο χώρο του σχολείου (ανακύκλωση), στο προαύλιο και στον περιβάλλοντα χώρο (καθαρισμός, βαφές κ.α) και σταδιακά οι μαθητές επεκτείνουν τις δράσεις τους σε γειτονικές και άλλες πλατείες και δημοτικούς χώρους, παρασύροντας τους ενήλικες σε εθελοντικές εξορμήσεις. Σκοπός είναι η καθαριότητα, η αναβάθμιση και η διατήρηση υγιούς βιοτικού επιπέδου, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους γονείς αλλά και τους κατοίκους της περιοχής τους στο σύνολό τους.

Την ίδια χρονική στιγμή η περιοχή ασφυκτιά από τη συσσώρευση σκουπιδιών σε δρόμους και γειτονιές, μετά τις αποδείξεις ακαταλληλότητας του γειτονικού ΧΥΤΑ Αιγείρας και τη ρύπανση που αυτός προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δράσεις που στόχευαν στο περιβάλλον, βοήθησαν τους μαθητές να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της συμμετοχής για τη διεκδίκηση και τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής για όλους αλλά και για την κοινωνική δικαιοσύνη σε ζητήματα και προβλήματα της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας. Προώθησαν επίσης τη διαμόρφωση ενεργητικής στάσης απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα προς όφελος όλης της κοινωνίας.

 1. Η ευαισθητοποίηση και η μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών στο μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας, την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο ευαίσθητο θέμα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων.
 1. Η εθελοντική κοινωνική προσφορά στάση ζωής για τους μαθητές στο μέλλον .

 

 1. Ανάπτυξη της ενεργούς πολιτειότητας.

 

 1. Η εμπλοκή και κινητοποίηση του συνόλου της σχολικής κοινότητας (υπόλοιποι εκπ/κοί -  γονείς - τοπική κοινωνία)

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΠΑΝΙΝΗ ΤΣΑΝΤΑ

 1. Τώρα μπορείς και εσύ να κάνεις την παλιά σου μπλούζα μια υπέροχη πάνινη τσάντα για τα ψώνια σου !

   Τη Δευτέρα 6 Μαΐου η κυρία Αθήνα Σκανδάμη επισκέφτηκε το σχολείο μας και έδειξε στα παιδιά της Τετάρτης τάξης έναν υπέροχο και έξυπνο τρόπο για να περιορίσουνε τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

   Οι μαθητές επιστράτευσαν τα ψαλίδια και τη φαντασία τους ,πήραν τις παλιές τους μπλούζες και έπιασαν δουλειά! Μέσα σε λίγη ώρα και κάτω από τις οδηγίες της κυρίας Σκανδάμη οι μπλούζες μεταμορφώθηκαν σε πάνινες τσάντες .

  Ήταν μία δράση που εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας «Λέμε αντίο στην πλαστική σακούλα» .

  Οι μαθητές στο τέλος πήραν και μία πάνινη τσάντα για να την ζωγραφίσουν  και να πάρουν μέρος στο  διαγωνισμό ζωγραφικής πάνινης τσάντας που θα πραγματοποιηθεί στο Αίγιο στις 29 Μαΐου .

  Το θέμα του διαγωνισμού ; Mα φυσικά η προστασία του περιβάλλοντος

  Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Σκανδάμη …και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό…

   

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ -Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ-ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΘΑΡΗ

 Εθελοντισμός – προστασία του περιβάλλοντος

 Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν στην έννοια    του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και της  έννοιας του ενεργού πολίτη.

 Ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στις δράσεις  που είχαν θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος .

 Παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα  προσφοράς στο συνάνθρωπο (Χαμόγελο του Παιδιού - πλημμυροπαθείς Μάνδρας Αττικής).

  Τα οφέλη   για τους μαθητές από την   ανάπτυξη του προγράμματος :

 1. Η ευαισθητοποίηση και η μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών στο μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας, την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο ευαίσθητο θέμα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

 1. Συμμετοχή και ενσυναίσθηση σε ομάδες ευάλωτες κοινωνικά με εθελοντικές δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο προκειμένου να γίνει η εθελοντική κοινωνική προσφορά στάση ζωής για τους μαθητές  στο μέλλον .

 

 1. Ανάπτυξη της ενεργούς πολιτειότητας.

 

 1. Η εμπλοκή και κινητοποίηση του συνόλου της σχολικής κοινότητας (υπόλοιποι εκπ/κοί -  γονείς - τοπική κοινωνία)

 

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 • Συμμετοχή με θεατρικό στο Φεστιβάλ και στο Δίκτυο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα Δικαιώματα «Κι αν ήσουν Εσύ;»

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

· Κατανόηση και διερεύνηση των εννοιών του εθελοντισμού και των χαρακτηριστικών του και της έννοιας της αλληλεγγύης. Γνωριμία με οργανισμούς, φορείς, συλλογικότητες, δομές αλληλεγγύης.

 

· Καλλιέργεια της έννοιας του ενεργού πολίτη. Μικρές δράσεις εθελοντισμού (ενημέρωση για αιμοδοσία, συλλογή καπακιών, ανακύκλωση χαρτιού - γυαλιού - μετάλλων - κομποστοποίηση, οργάνωση σχολικής βιβλιοθήκης, κ.ά.)

· Στη συνέχεια, όλες οι δραστηριότητες θα προσανατολιστηκαν σε αυτό το θέμα με σκοπό να το προσεγγίσουν σφαιρικά μέσα από βιωματικές δράσεις και να εμβαθύνουν στις έννοιες του εθελοντισμού και του ενεργού πολίτη και να διαμορφώσουν τις αντίστοιχες στάσεις.

Διαθεματικά και διεπιστημονικά μέσα από όλα τα διδασκόμενα γνωστικά αντικείμενα. Με ομαδοσυνεργατική μέθοδο  και μέθοδο Σχεδίου Δράσης(Project). Ανάπτυξη γλωσσικής ικανότητας, ανάπτυξη έκφρασης, ανάπτυξη παρουσίασης επιχειρημάτων, καλλιέργεια  συνεργασίας, επίτευξη στόχων, εξάσκηση στην επίλυση προβλημάτων.

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ΄-ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ-ΚΗΠΟΥ ΜΕ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΕΙΘΑΛΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΘΑΜΝΟΥΣ, ΦΥΤΑ.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email info@biomatiko.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας