menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Τα ταξίδια του 2Π

Η βαλίτσα του 2Π, είναι ένα πρόγραμμα της ActionAid και ανήκει στον 3ο Θεματικό Κύκλο των εργαστηρίων δεξιοτήτων "Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ, Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη". 

 Η διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας κι ενός ενεργού πολίτη αποτελούν δυο από τους βασικούς στόχους της προσχολικής εκπαίδευσης. 

Περισσότερα στην παρουσίαση που έχουμε φτιάξει για το σκοπό αυτό

 Να αναφέρουμε πως το πρόγραμμα εντάσσεται σε παραπάνω από ένα στόχους καθώς προσεγγίσαμε και το θέμα του καθαρού νερού, την άνιση κατανομή τροφής στην Αφρική και την υπεύθυνη κατανάλωση με τη δράση μας στην Αμερική. Το πρόγραμμα κατα το ήμισυ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Webex)

https://sway.office.com/UbjIhO5avKKayAYn?ref=Link

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Στο δρόμο για την Επανάσταση

Μια διαθεματική προσέγγιση για την επέτειο των 200 χρόνων της 25ης Μαρτίου. Δουλεύτηκε με τα παιδιά του 1ου τμήματος . Προηγήθηκε ενημέρωση των παιδιών για την επερχόμενη εορτή μιάμιση εβδομάδα πριν. Μέσα από ενημερωτικά βίντεο, διαδραστικά παιχνίδια και με τη χρήση ψηφιακού υλικού, τα παιδιά γνώρισαν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, τους ήρωες του 1821. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας σύγχρονης εξ΄αποστάσεως διδασκαλίας (Webex). Στο τέλος την ημέρα της γιορτής τα παιδιά κατέθεσαν τα δικά τους στεφάνια στο άγαλμα της περιοχής του Λαυρίου. 
Η εισαγωγή στη θεματική  πραγματοποιήθηκε με μια "έκτακτη είδηση" που μεσολάβησε την ώρα του μαθήματος. 
 

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί

ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ - ΕΥ ΖΕΙΝ Θέμα: Ευαισθητοποίηση, πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Κοινότητες (Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος) Υποθέμα: ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ

Μέσα από διάφορες προτάσεις του συγκεκριμένου προγράμματος, αξιοποιήθηκαν δραστηριότητες που στόχο είχαν την ψυχική υγεία και ανθεκτικότητα των παιδιών. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και βοήθησε να δεθεί η ομάδα. 

Περισσότερα για το πρόγραμμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί

https://sway.office.com/hJJwBEK5fFjdLLIZ?ref=Link

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Καταναλώνω συνετά

Στα πλαίσια του προγράμματος η βαλίτσα του 2Π της ActionAid, τα παιδιά έφτιαξαν αφίσα χρησιμοποιώντας ως σήμα το κροκοδειλάκι που τρώει πάντα τα πιο πολλά. Με το ερώτημα σκέψου πριν ψωνίσεις, θέλαμε να θίξουμε το θέμα του υπερκαταναλωτισμου. 

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Τρώμε αυτά που πρέπει;

Το «Καλάθι του Πικνίκ» αποτελεί ένα εργαλείο επαναδιαμόρφωσης των διατροφικών συνηθειών των μαθητών/τριών, όσον αφορά το κολατσιό και δημιουργήθηκε σε συνάρτηση με το στόχο της WWF της μείωσης των επιπτώσεων που προκαλεί το σύστημα παραγωγής τροφίμων στον πλανήτη κατά 50%

Οι δεξιότητες που θέλαμε να αποκτήσουν τα παιδιά ήταν: Δημιουργικότητα, Επικοινωνία, Κριτική σκέψη, Συνεργασία Aυτομέριμνα, Ενσυναίσθηση και ευαισθησία, Κοινωνικές Δεξιότητες, Προγραμματισμός-Παραγωγικότητα, Πρωτοβουλία, Υπευθυνότητα, Επίλυση προβλημάτων, Κατασκευές, Πλάγια σκέψη

Περισσότερα στο σύνδεσμο που ακολουθεί

https://sway.office.com/3yPx33rite3KTQ4I?ref=Link

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Αν όλα τα παιδιά της Γης...

Μιλώντας για τα δικαιώματα του παιδιού και συγκεκριμένα για το τραγούδι αν όλα τα παιδιά της Γης πιάναν γερά τα χέρια, έγινε πράξη η ιδέα των παιδιών να αγκαλιάσουμε όλο τον κόσμο με τη δημιουργία αφίσας. 

Το κάθε παιδί σχεδίασε και ζωγράφισε το χέρι του. με επεξεργασία τοποθετήθηκαν γύρω από τη Γη για να την αγκαλιάσουν! 

4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Ο δικός μας σεισμογράφος

Στα πλαίσια των προβλεπόμενων ασκήσεων και προετοιμασίας των παιδιών από φυσικές καταστροφές, ήταν και η ενημέρωση για το σεισμό. Τα παιδιά γνώρισαΝ το φαινόμενο του σεισμού μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα αυτών των δραστηριοτήτων ήταν και η κατασκευή ενός σεισμογράφου με μια κούτα και ως εκκρεμές ένα μαρκαδόρο που θα σημειώνει όπως είπαν τα παιδιά το σεισμό. 

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. 

https://4nipiagogeiolavriou.blogspot.com/2020/11/vol1.html

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας