menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς

Ζωγραφίζω τις πόλεις έτσι όπως θα ήθελα να είναι!!!

Οι μαθητές και οι Μαθήτριες Ζωγραφίζουν, ξεκινώντας από την Καστοριά, τις πόλεις  έτσι όπως θα θέλανε να είναι.

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς

Όλη η Γραμματική σε ένα Lap Book

Όλη η γραμματική σε ένα βιβλίο

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς

Πεπτικό Σύστημα

Με βάση το πετικό σύστημα στη Φυσική, κάναμε ένα ομοίωμα ανθρώπου(ζωγραφιά) και τοποθετήσαμε πάνω του όλα τα όργανα.

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς

Αειφορία και άσκηση

Ο περίπατός μας ξεκίνησε στις όχθες της λίμνης, μα πλάι στον όμορφο κόσμο της, αντικρίσαμε και κάποιες ασχήμιες. Μπουκάλια, χαρτόκουτα, φλούδες πορτοκαλιού, πλαστικά σακουλάκια και λίγο πιο εκεί ένα παρατημένο δίχτυ. Κάποιος ψαράς το άφησε γιατί πια δεν ήταν χρήσιμο, τρυπημένο και κομμένο. Για εμάς όμως τίποτα δεν είναι άχρηστο. Ούτε καθίσαμε με τα χέρια σταυρωμένα. Φορέσαμε γάντια και αρχίσαμε το καθάρισμα. Επιστρέφοντας φέραμε κάποια υλικά στο σχολείο. Αφού κάναμε τη διαλογή και το πλύσιμο, τα ρίξαμε στους κάδους ανακύκλωσης: χαρτί στον μπλε, πλαστικό στον γαλάζιο, γυαλί στον κίτρινο και αλουμίνιο στον κόκκινο.

Κρατήσαμε όμως κάποια χαρτιά και φτιάξαμε μια μπάλα …μπλε και κίτρινη για βόλεϊ. Επίσης φυλάξαμε το δίχτυ που έγινε με λίγη προετοιμασία φιλέ. Τίποτα δεν πήγε χαμένο. Ακόμη και τα ξυλάκια παγωτού, αφού τα πλύναμε και τα βάψαμε τα μετατρέψαμε σε σελιδοδείκτες…

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια μεγάλη μακέτα που αναπαριστά τη δράση μας. Σχεδιάσαμε αφίσες και οργανώσαμε έναν αγώνα βόλεϊ, beach volley για την ακρίβεια στην όχθη της λίμνης. Καθώς όμως έβρεχε τον πραγματοποιήσαμε στην αυλή του σχολείου. Συμμετείχαμε όλοι, δάσκαλοι και μαθητές. Οι ομάδες μας είχαν το όνομα πουλιών. Δημιουργήσαμε το ημερολόγιο των Παγκόσμιων Ημερών για τη γη και τέλος ένα ποίημα αφιερωμένο στην ΑΕΙΦΟΡΙΑ.

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς

ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Δημιουργία παραμυθιού - ποιήματος με αφορμή τη διαμελισμένη Κύπρο.

 

 

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Κορησού Καστοριάς

Ταξιδεύω στην Ελλάδα

Αρχικά θα κάνουμε γνωστές τις ομορφιές της πόλης μας, Καστοριάς μέσα από την παραγωγή πρωτότυπου παιδαγωγικού υλικού. Θα κατασκευάσουμε έναν τουριστικό οδηγό με τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του νομού μας και δύο επιτραπέζια.

Το υλικό θα σταλεί σε μαθητές που φοιτούν σε συνεργαζόμενα Τμήματα ένταξης σε 20 διαφορετικές πόλεις ανά την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, κάθε εβδομάδα θα μαθαίνουμε για έναν συνεργαζόμενο νομό, θα φτιάχνουμε δύο επιτραπέζια για τον νομό αυτό, τα οποία θα στέλνουμε ταχυδρομικώς μαζί με το υλικό για την Καστοριά.

Έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε γνωστες τις ομορφιές του τόπου μας, αλλα θα μάθουμε και για άλλους νομούς μέσα από μία ευχάριστη διαδικασία. 

Το έργο θα φέρει κοντά μαθητές που έχουν Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στο τέλος θα ενώσουμε όλα τα επιτραπέζια και θα φτιάξουμε ένα ενιαίο επιτραπέζιο με όλους τους νομούς. 

Αφού εκτυπώσουμε το περίγραμμα κάθε νομού θα τους αριθμήσουμε. Έπειτα, θα φτιάξουμε έναν τροχό που θα έχει επάνω όλους τους αριθμούς που αντιστοιχούν σε κάθε νομό. Σε κάθε αριθμό που θα δείχνει ο τροχός θα αντιστοιχεί ένας νομός και θα παίρνουμε τα αντίστοιχα επιτραπέζια. 

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email info@biomatiko.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας