menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 7o 12/θεσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

7o 12/θεσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Antibullying Journey

 Στα πλαίσια του τετράμηνου προγράμματός μας "Αξίες εν μέσω πανδημίας" , αξία του μήνα Μαρτίου ήταν ο Σεβασμός. Σεβασμός στη μοναδικότητα του ατόμου, σεβασμός στην κουλτούρα, στο φύλο, στην διαφορετικότητα. Στα πλαίσια του Σεβασμού δεν έχει θέση ο Ενδοσχολικός Εκφοβισμόw. Oι μαθητές/τριες του σχολείου μας, αποφάσισαν να φωνάξουν δυνατά και καθαρά ότι ο ενδοσχολικός εκφοβισμός δεν είναι αποδεκτός στο χώρο μας. Για το λόγο αυτό έπρεπε να μάθουν για αυτό το πρόβλημα. Έτσι μέσα από βίντεο και συζητήσεις ( στα αγγλικά) και με την καθοδήγηση της κ. Μπιλέκα, έθεσαν αποδεκτές και μη αποδεκτές συμπεριφορές, αποφάσισαν τι πρέπει να κάνουν αν ποτέ νιώσουν ότι κάποιος συμμαθητής τους τους εκφοβίζει, δημιούργησαν "συμβόλαιο"ενάντια στο bullying και στο τέλος έφτιαξαν τις δικές τους κατασκευές - αφίσες οι οποίες αναρτήθηκαν σε εμφανή χώρο στην είσοδο του σχολείου μας.

7o 12/θεσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

"Χτίστε ένα σπιτάκι Αγάπης"

Τον Φεβρουάριο του 2021 καθώς το σχολείο μας συμμετέχει σε πολλές δράσεις εκτός σχολείου( κοινωνικές, περιβαλλοντικές  κλπ) όλοι οι μαθητές μας και όλες οι μαθήτριές μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, συμμετείχαν στην κίνηση στήριξης δημιουργίας στέγης για «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ενός φορέα που θέλει να χτίσει το δικό του Κ.Δ.Η.Φ ΑμΕΑ στον Νομό μας.

Οι μαθητές/τριές μας καθώς και το ίδιο το σχολείο προχώρησαν στην  ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας μέσω δημιουργίας αφίσας και μέσω ενημέρωσης των γονέων τουςhttps://www.facebook.com/media/set/?vanity=294541797912801&set=a.733940443972932 . Αποτέλεσμα ήταν γονείς αλλά και πολίτες να προβούν στην αγορά των ειδικών για την περίσταση μπρελόκ αλλά και βραχιολιών σιλικόνης με την ονομασία του Κέντρου, ενισχύοντας το έργο.

Ανακοίνωση για την προσπάθεια αυτή έγινε και στην σελίδα του σχολείου μας σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

 

7o 12/θεσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

"Φοράμε μπλε για τον Αυτισμό"

Το σχολείο μας συμμετέχει εδώ και χρόνια ενεργά  στην Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου). Ετσι και φέτος, παρόλο που υπήρχε αναστολή λειτουργίας των σχολείων, καθώς δεν ήταν δυνατή οποιαδήποτε δράση που θα περιελάμβανε συγκέντρωση μαθητών αλλά ούτε επισκέψεις μπορούσαν να γίνουν, κατάφερε να συμμετέχει με άλλο τρόπο. Πέρα από τις συζητήσεις στην τάξη για τον Αυτισμό και την αποδοχή των αυτιστικών ατόμων,πήρε μέρος στην καμπάνια του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α. ( Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό) «Φοράμε μπλε για τον αυτισμό».

Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν από την Δευτέρα τάξη. Καθώς η αξία του προηγούμενου μήνα ήταν ο Σεβασμός, οι μαθητές /τριες  συζήτησαν και για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.  Διαβάστηκε το βιβλίο « Το κάτι άλλο» και έγινε η δράση: «Ποιος μπορεί να καθίσει στην πολυθρόνα». Μετά την ανάγνωση του βιβλίου η εκπαιδευτικός ζωγράφισε μία πολυθρόνα στον πίνακα και οι μαθητές κλήθηκαν να πουν ποιος μπορεί να καθίσει σε αυτή, ενώ στο τέλος συζήτησαν και ξεχώρισαν θετικές και αρνητικές συμπεριφορές, τις έγραψαν σε σημειώματα  και τοποθετήθηκαν σε εμφανές μέρος της τάξης 

7o 12/θεσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

"Αξίες, Πολιτισμός, Ψηφιακός Πολιτισμός" Ενας νέος κόσμος ανοίγεται μέσω Διαδικτύου (Συνέντευξη του Αντιδήμαρχου  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας  Δ.Βέροιας με δημοσιογράφους μαθητές της Στ τάξης)

 Στα πλαίσια του προγράμματος που εκπονεί το σχολείο  μας φέτος με τίτλο" Ανθρώπινες αξίες εν μέσω πανδημίας" μία από τις δράσεις μας αφορούσε την επικοινωνία μαθητών/τριών με μέλος της Δημοτικής μας Αρχής. Στα πλαίσια αυτά Μαθητές και μαθήτριες της Έκτης τάξης του σχολείου μας πήραν συνέντευξη από τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας  Δ.Βέροιας, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα  για τα τεχνολογικά μέσα, την προώθηση και τη διάχυσής του  Πολιτισμού μέσω του διαδικτύου, καθώς και για το ρόλο τόσο του διαδικτύου όσο και των μέσων( Pc,messenger, smartphone κλπ), εν μέσω πανδημίας, στην διατήρηση και ανάπτυξη των ανθρώπινων αξιών.

Πριν τη συνέντευξη οι 46 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν μέσω webex σε τηλεσυνάντηση όπου τέθηκαν τα ερωτήματα. Τα ερωτήματα κατηγοριοποιήθηκαν, οργανώθηκαν και στις επόμενες  τρεις συναντήσεις συζητήθηκαν.

Η συνέντευξη έγινεστις 15 Απριλίου 2021 από τους ίδιους τους μαθητές καθώς ρόλο "οικοδέσποινας"αλλά και των ρόλο των συντονιστών είχαν δύο μαθήτριες και ένας μαθητής. Ερωτήματα έθεσαν έντεκα μαθητές/τριες του σχολείου.

7o 12/θεσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

«Ανθρώπινες αξίες εν μέσω πανδημίας »

Από το 2020 τον Μάρτιο ο κόσμος μας χτυπήθηκε από έναν ιό που άλλαξε τη ζωή μας. Τον Sars Cov-19. Η κοινωνική ζωή περιορίστηκε, το χαμόγελο χάθηκε, οι άνθρωποι έπρεπε να περιορίσουν την προσωπική τους ζωή εντός του σπιτιού τους, ηλικιωμένοι απομονώθηκαν καθώς ο ιός χτυπούσε άτομα άνω των 70 και η ψυχή όλων βάρυνε. Οι άνθρωποι όμως προσαρμόζονται ή τουλάχιστον προσπαθούν να προσαρμοστούν. Η τεχνολογία έφερε πιο κοντά ανθρώπους και οι ανθρώπινες αξίες άρχισαν να προωθούνται μέσω των μέσων.

   Έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε χαμόγελο στους μαθητές μας και ταυτόχρονα να κάνουμε ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, αποφασίστηκε η δημιουργία και η υλοποίηση ενός προγράμματος για τις αξίες που αναπτύχθηκαν, εν μέσω πανδημίας, μέσω της χρήσης και των Νέων Τεχνολογιών.

Εννέα εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συνεργάστηκαν και ενέπλεξαν  μαθητές και μαθήτριες μας στο πρόγραμμα, ανάλογα με τις δυνατότητές τους και τις ικανότητες τους. Οι συναντήσεις ήταν τόσο διαδικτυακές (μέσω webex) όσο και δια ζώσης (εντός του σχολείου) και ανταλλάσσονταν απόψεις για το πώς θα οργανωθεί το πρόγραμμα.Αφού αποφασίστηκαν οι στόχοι και το πλάνο του προγράμματος, μοιράστηκαν δραστηριότητες με επιμέρους στόχους σε ομάδες που ήταν σχετικές με τα κοινά ενδιαφέροντα των μαθητών αλλά και τις ηλικίες τους. Το πρόγραμμα είχε  μια αξία κάθε μήνα το οποίο αποφασιζόταν από κοινού από τους εκπαιδευτικούς.  

   Οι αξίες με τις οποίες ασχοληθήκαμε ήταν: Η αξία της Αγάπης, του Σεβασμού και η Πολιτιστική Αξία. Οι δράσεις που έγιναν ήταν πάρα πολλές και για όλες υπάρχει αντίστοιχο υλικό και αποτελέσματα καθώς και συνοπτικές παρουσιάσεις( thinglink, sway, kahoot, συμμετοχικά Padlet, video κλπ) και, στο τέλος του προγράμματος, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας  Δ.Βέροιας, απάντησε σε ερωτήματα των μαθητών της Στ τάξης για τα τεχνολογικά μέσα, την προώθηση και της διάχυσής του  Πολιτισμού μέσω του διαδικτύου, καθώς και για το ρόλο τους, εν μέσω πανδημίας, στην διατήρηση και ανάπτυξη των ανθρώπινων αξιών. 

Επίσης συμμετείχαμε και ως σχολείο σε δύο πολύ σημαντικές κοινωνικές δράσεις. Η μία εκ των δύο, είχε ως στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση απέναντι στα αυτιστικά άτομα και την αποδοχή τους και η δεύτερη την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας ώστε να βοηθήσει στην ανέγερση του σπιτιού για "Τα παιδιά της Άνοιξης " ( κέντρο για ΑμΕΑ)

Ολα αυτά, καθώς τόσο το υλικό που δημιουργήθηκε όσο και οι δραστηριότητες που εκπονήθηκαν ήταν πάρα πολλές,  μπορείτε να τις δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας