menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Αλφαβητάρι της Κυκλοφοριακής Αγωγής

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας, που μας αφορά όλους, καθώς είναι συνυφασμένο με την οδική ασφάλεια και κατ’ επέκταση  με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Είναι προϋπόθεση για τη σωστή οδική συμπεριφορά των πολιτών και πρέπει να καλλιεργείται από τη μικρή ηλικία των παιδιών, όταν ακόμα έχουν τον ρόλο του επιβάτη και του πεζού.

Το φετινό σχολικό έτος, στο τμήμα νηπίων Ν.7 του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας «Κυκλοφορώντας με Ασφάλεια και για το Περιβάλλον», εκπονήσαμε σειρά δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και το «Αλφαβητάρι της Κυκλοφοριακής Αγωγής».

Σε ένα αυτοσχέδιο βιβλίο γράψαμε τα γράμματα του αλφαβήτου, σκεφτήκαμε λέξεις σχετικές με την κυκλοφοριακή αγωγή και τις αντιστοιχήσαμε σε κάθε γράμμα. Έπειτα, τα παιδιά μοιράστηκαν τα γράμματα και ανέλαβαν να γράψουν -με τη διακριτική βοήθεια της νηπιαγωγού τους, κ. Άσπας Αθανασιάδη- την αντίστοιχη λέξη, η οποία συνοδεύτηκε και με μία σχετική ζωγραφιά.

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Προσοχή! Μικρόβια!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών, στις 15 Οκτωβρίου 2020, οι μικροί μαθητές του τμήματος νηπίων Ν.1, με τη βοήθεια της νηπιαγωγού τους, κ.Κωνσταντίνας Καλιαρντά, γνώρισαν τα μικροσκοπικά μικρόβια.

Τα παιδιά, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και ανάγνωση βιβλίων, ανακάλυψαν πού μπορεί να κρύβονται τα μικρόβια, διατυπώνοντας παράλληλα και τη δική τους γνώμη. Τα χέρια, λοιπόν, κρύβουν πολλά μικρόβια, τα οποία «διώχνουμε μακριά» μόνο με σχολαστικό πλύσιμο. 

Με αυτόν τον τρόπο φαντάστηκαν και δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό μικρόβιο, με τον πιο αστείο τρόπο, στο οποίο φυσικά έδωσαν το όνομά τους... Ολοκληρώνοντας, συγκέντρωσαν όλα τα «μικρόβια» σε μία αφίσα ώστε να μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα, για αυτήν τη σημαντική μέρα και να υπενθυμίσουν σε όλους εμάς -με παιγνιώδη τρόπο- την σπουδαιότητα της υγιεινής των χεριών, ιδιαιτέρως σε μια τέτοια περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε.

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Κινούμαι με ασφάλεια στους δρόμους του διαδικτύου

Τη φετινή σχολική χρονιά, αποφασίσαμε με τα προνήπια τού τμήματος Π.3 του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού να ασχοληθούμε με την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Μέσα από τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα, οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα πως ο προσεκτικός τρόπος που κινούμαστε στην πόλη μας προσομοιάζει με τον τρόπο που πρέπει να κινούμαστε και «στους δρόμους» του διαδικτύου.

Η διαδικασία αυτή και η αλληλεπίδραση με τα παιδιά, έδωσαν το έναυσμα στην υπεύθυνη νηπιαγωγό του τμήματος, κ.Μαρινάνσυ Αγγελάκη, να μετουσιώσει τη δράση αυτή σε τραγούδι, γράφοντας τους στίχους και τη μουσική. Τα προνήπια με ενθουσιασμό διδάχθηκαν και ερμήνευσαν το συγκεκριμένο τραγούδι, ενώ παράλληλα η νέα γνώση που απέκτησαν, αποτυπώθηκε και εικαστικά μέσα από τις ζωγραφιές που πλαισιώνουν το συγκεκριμένο βίντεο.

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Γυναίκες Ηρωίδες στο Σούλι

Με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους Τούρκους, μελετήσαμε πτυχές της ιστορίας μας και εστιάσαμε στις γυναικείες ηρωικές μορφές.

Ο ρόλος της γυναίκας στην Ελληνική Επανάσταση και στον αγώνα για τη δημιουργία ενός ελεύθερου κράτους δικαίου, αποτέλεσε πυξίδα καλλιτεχνικής έμπνευσης και δημιουργίας των παιδιών.

Τα παιδιά του τμήματος νηπίων Ν.5 του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με τη διακριτική καθοδήγηση της νηπιαγωγού τους κ.Γιώτας Παππά, σχεδίασαν και φιλοτέχνησαν πορτραίτα με τις πιο αντιπροσωπευτικές μορφές των γυναικών του Σουλίου, οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον επαναστατικό αγώνα, συμβάλλοντας στην προάσπιση της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης.

Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού

Βοήθησε τον Α.Μιαούλη να νικήσει τη ναυμαχία

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την Απελευθέρωση από τον τούρκικο ζυγό, μελετήσαμε και γνωρίσαμε τα κυριότερα σημεία του Επαναστατικού Αγώνα και -ειδικότερα- τις ιστορικές στιγμές του 1821 στις Ελληνικές θάλασσες.

Το ελληνικό ναυτικό, οι κυβερνήτες των ένδοξων Ελληνικών πολεμικών πλοίων, οι ναύαρχοι και οι καπετάνισσες συνέβαλαν αποφασιστικά στη θετική έκβαση του Αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία. Τα κατορθώματα και οι ιστορίες των Ελλήνων ηρώων των θαλασσών κέντρισαν το ενδιαφέρον των παιδιών και τα ενέπνευσαν για καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Η επεξεργασία ενός βιβλίου σχετικού με τη ζωή και τους αγώνες του ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, αποτέλεσε την αφορμή να σχεδιάσουμε το επιτραπέζιο παιχνίδι της τάξης μας. Τα παιδιά του τμήματος νηπίων Ν.7 του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με τη διακριτική βοήθεια της νηπιαγωγού τους κ. Άσπας Αθανασιάδη, δημιούργησαν ένα φιδάκι με τίτλο «Βοήθησε τον Α. Μιαούλη να κερδίσει τη ναυμαχία», του οποίου τις «βοήθειες» και τις «παγίδες» εμπνεύστηκαν τα παιδιά από όσα είχαμε συζητήσει και επεξεργαστεί στην τάξη.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας