menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Δωρεά βιβλίων στα «Παιδικά Χωριά SOS Βάρης» και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους»

Στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει το Σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε δωρεά συνολικά 764 ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων στα «Παιδικά Χωριά SOS Βάρης» και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους». Τα βιβλία είχαν διατεθεί από μαθητές και γονείς της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης για τους σκοπούς του Χριστουγεννιάτικου Φιλανθρωπικού Bazaar που πραγματοποιήθηκε το 2019. Όσα δεν πωλήθηκαν, είχαν αποθηκευτεί για να χρησιμοποιηθούν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση το 2020, που δεν υλοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του COVID – 19. Ως εκ τούτου κρίθηκε σκόπιμο από τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του Σχολείου τα βιβλία αυτά να αξιοποιηθούν για κοινωνικούς σκοπούς και να υποστηρίξουν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Συγκεκριμένα στα «Παιδικά Χωριά SOS Βάρης» διατέθηκαν 490 τίτλοι βιβλίων και στον Οργανισμό «Διαβάζω για τους Άλλους» προσφέρθηκαν 274 και καλύπτουν ευρεία θεματολογία – ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδική λογοτεχνία, ιστορία, επιστήμη, πολιτική κ.α.

Τα «Παιδικά Χωριά SOS» (https://sos-villages.gr/) είναι μια διεθνής οργάνωση που με τη γενναιόδωρη στήριξη δωρητών, υποστηρικτών  και φίλων διασφαλίζει ένα οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο αγάπη για κάθε παιδί και υποστηρίζει τις οικογένειες να παραμένουν ενωμένες παρά τις όποιες αντιξοότητες. «Σήμερα, τα «Παιδικά Χωριά SOS» λειτουργούν σε 136 χώρες, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψης, σχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες.»

Ο Οργανισμός «Διαβάζω για τους Άλλους» (https://www.giatousallous.org/) ιδρύθηκε το 2015 έχοντας ως όραμα και ως αποστολή τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών με αρχικό στόχο την ηχογράφηση βιβλίων για άτομα με προβλήματα όρασης. Σήμερα ο Οργανισμός παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ανάγνωσης σε τρεις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης), έχει καταφέρει να ηχογραφήσει περισσότερα από 100 ακουστικά βιβλία, να κρατήσει συντροφιά σε παραπάνω από 630 ηλικιωμένους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων – περισσότερες από 4.196 φορές – καθώς και μέσα από εξατομικευμένες αναγνώσεις σε 22 άτομα – περίπου 604 ωριαίες αναγνώσεις – και να υλοποιήσει πολυαισθητηριακά βιωματικά εργαστήρια για 625 παιδιά σε 25 σχολεία όλων των βαθμίδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το κοινωνικό πρόβλημα της μη ισότιμης πρόσβασης των τυφλών στη γνώση.

Το Πρόγραμμα «Δράσεις για Όλους» (https://anagennisi.edu.gr/to-sholeio/etairiki-koinoniki-eythini/) αποτελεί ένα σύνολο ενεργειών Κοινωνικής Ευθύνης, μέσω των οποίων οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εκπαιδεύονται στον ρόλο του Κοινωνικά Υπεύθυνου Πολίτη, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά και ανθρωποκεντρικά σε προβλήματα που σχετίζονται με τον συνάνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον

 

 

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Συμμετοχή μαθητών της Β' Λυκείου στο Διεθνές Πρόγραμμα Crocus

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών Β΄ Λυκείου και ειδικότερα στην ενότητα «Ετερότητα-Ρατσισμός» και με τη καθοδήγηση του Θεολόγου κ. Γιώργου Σωρανίδη, οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν μέρος στο Διεθνές Πρόγραμμα Crocus. Το πρόγραμμα Crocus είναι μια ιρλανδική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει αρκετές χώρες. Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός για το Ολοκαύτωμα στην Ιρλανδία (ΗΕΤΙ) παρέχει κίτρινους βολβούς κρόκων για να φυτευτούν το χειμώνα στη μνήμη των 1.500.000 Εβραιόπουλων τα οποία χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα και των χιλιάδων άλλων παιδιών τα οποία ήταν θύματα των ναζιστικών θηριωδιών. Τα κίτρινα λουλούδια φέρνουν στη μνήμη τα κίτρινα αστέρια του Δαυίδ τα οποία αναγκάστηκαν να φορούν οι Εβραίοι υπό τις ναζιστικές προσταγές.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Crocus είναι ένας απτός τρόπος να παρουσιαστεί στους νέους ανθρώπους το ζήτημα του Ολοκαυτώματος και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους κινδύνους του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Μαθαίνουν τη σημασία της ένταξης και του σεβασμού προς όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τις ειδικές ανάγκες, ή τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου μελέτησαν τα δεδομένα, και παρακολούθησαν τη βραβευμένη ταινία «Γυμνός ανάμεσα στους λύκους» με θέμα τη διάσωση ενός 3χρονου αγοριού στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπούχενβαλντ, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μπρούνο Άπιτζ.

Με τα δραματικά γεγονότα χαραγμένα στη μνήμη τους, έκαναν γνωστό στους συμμαθητές τους το Πρόγραμμα Crocus μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό και τις αφίσες που τοποθέτησαν σε κεντρικό σημείο του πρώτου ορόφου στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου. Οι βολβοί που αναμένεται να ανθίσουν θα αποτελούν μια συνεχής υπενθύμιση για τα παιδιά θύματα του Ολοκαυτώματος.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας