menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Όλη η σχολική κοινότητα με το Χαμόγελο του Παιδιού, προχώρησε σε συννεφόλεξο με λέξεις - συνθήματα κατά του σχολικού εκφοβισμού, εικαστικές δημιουργίες με το ίδιο θέμα, φωτογραφικές συνθέσεις με το βασικό σύνθημα όπως προτάθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιού με το σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ.

Συμμετοχή των παιδιών και ευαισθητοποίηση των ίδιων, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας σε θέματα σχολικού εκφοβισμού

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

"Το έξυπνο σπίτι"

Αφόρμηση για την δημιουργία μακέτας «ΈΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ» αποτέλεσε η ανάγκη να κατανοήσουμε την σημαντικότητας της μείωσης του αρνητικού  οικιακού περιβαλλοντικού αποτυπώματος αλλά και τον ρολό που μπορεί να έχει η τεχνολογία σε αυτό . Για την   λειτουργία του  έχουμε αυτοματοποιήσει: α) Την ψύξη και θέρμανση όπου,  ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος το air condition ή ο  λέβητας  μπαίνουν σε λειτουργία β) Με την κλήση τηλεφώνου η κουζίνα του σπιτιού απενεργοποιείται αυτόματα γ) Όταν σκοτεινιάσει  τα φώτα ανάβουν ενώ, σε αντίθετη περίπτωση σβήνουν .

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Το περιβάλλον χρειάζεται φροντίδα

Εικαστικές δημιουργίες για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

"Βάλε τα γυαλιά σου!"

Η βασική ιδέα του έργου στηρίζεται στην ανάγκη των μαθητών να παράσχουν βοήθεια σε άτομα με προβλήματα όρασης (Τυφλούς) . Έτσι, δημιούργησαν έξυπνα γυαλιά τα οποία με κατάλληλο αισθητήρα (HC-SR04) αντιλαμβάνονται εμπόδια στο ύψος του κεφαλιού ( σε προκαθορισμένη απόσταση) και ειδοποιούν τον χρήστη με κατάλληλο ήχο, ο οποίος αλλάζει όταν η απόσταση μειώνεται. Τα βασικά υλικά που χρησιμοποίησαν στην κατασκευή είναι: Κατάλληλα εργατικά γυαλιά, αισθητήρα HC-SR04 , πλακέτα arduino, buzzer ενώ ο προγραμματισμός έγινε σε minibloq.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Είμαστε συγκάτοικοι

Τα παιδιά αποτύπωσαν φωτογραφικά την προσέγγισή τους σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΜικροΜέγαλοι

Στιγμιότυπα από τα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής στη Λήμνο  καταγράφηκαν μέσα από τις συνεντεύξεις που έδωσαν οι πρωταγωνιστές τους στην ομάδα των μαθητών του σχολείου μας. Δραματοποιήθηκαν και αποδόθηκαν κινηματογραφικά με έμφαση στη ματιά των πρωταγωνιστών που τότε ήταν μικρά παιδιά και σήμερα ως γιαγιάδες και παππούδες ήταν πρόθυμοι να ανασύρουν μνήμες και να μιλήσουν για  αυτά τα γεγονότα

 Επιλέξαμε την κατηγορία της ταινίας τεκμηρίωσης και χρησιμοποιήσαμε τη μέθοδο του θεάτρου ντοκουμέντο η οποία ανιχνεύει μέσα από τα προσωπικά βιώματα κοινωνικές ταυτότητες που συνθέτουν τον καμβά της τοπικής ιστορίας και μνήμης

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

"Χωρίς STOP"

Το έξυπνο μπαστούνι για τυφλούς

Ως προέκταση των έξυπνων γυαλιών, δημιουργήθηκε έξυπνο μπαστούνι το οποίο με κατάλληλο αισθητήρα (HC-SR04) αντιλαμβάνεται εμπόδια ( σε προκαθορισμένη απόσταση)και ειδοποιείται ο χρήστης με κατάλληλο ήχο, ο οποίος αλλάζει όταν η απόσταση μειώνεται. Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι : ειδικό μπαστούνι ανθρώπων με προβλήματα όρασης, αισθητήρας HC-SR04 , πλακέτα arduino, buzzer ενώ ο προγραμματισμός θα γίνει σε minibloq.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υλικά που υποστηρίζουν τον αυτοματισμό σχεδιαστήκαν στο σχολείο και εκτυπώθηκαν σε 3d εκτυπωτή. Έτσι ο εξοπλισμός είναι ελαφρύς και προσαρμοσμένος σε πραγματικό μπαστούνι τυφλού χωρίς να ακυρώνεται η χρήση του μπαστουνιού. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας του αισθητήρα απόστασης.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

"Κλήσεις SOS"

Emergency Phones

Η εφαρμογή Emergency Phones  δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας του μαθήματος πληροφορικής Γ γυμνασίου. Είναι μια εφαρμογή που  παρέχει στον τελικό χρήστη την δυνατότητα να πραγματοποιεί, μέσω του κινητού τηλέφωνου,  γρήγορα και εύκολα  κλήσεις έκτακτης ανάγκης σε υπηρεσίες όπως: ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Νοσοκομείο, Αστυνομία, Λιμενικό. Αφορμή για την δημιουργία της εφαρμογής αποτέλεσε η κοινή διαπίστωση του εκπαιδευτικού πληροφορικής  και των μαθητών ότι μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας αγνοεί  τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης των τοπικών υπηρεσιών καθώς οι γνωστοί αριθμοί 166, 199, 100 δεν ανταποκρίνονται  άμεσα στις Υπηρεσίες της Λήμνου. Ακόμη, την αναγκαιότητα μιας τέτοιας εφαρμογής ενίσχυσε και η πεποίθησή μας ότι ένας πολίτης ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης και άγχους είναι δύσκολο να θυμάται τηλεφωνικούς αριθμούς αλλά και να κάνει ενέργειες αναζήτησης στο κινητό του τηλέφωνο. Τέλος,  θεωρούμε ότι το  Emergency Phones  θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε επισκέπτη της Λήμνου.  Download από εδώ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Ο πιγκουίνος δημοσιογράφος ταξιδεύει..

Η ιστορία του πιγκουίνου που ταξιδεύει έχει γραφτεί από τους 20 μαθητές της Β'  τάξης του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, έχει εικονογραφηθεί και κάποιες από τις λέξεις και τις φράσεις του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, αλβανικά και στη λημνιακή τοπιολαλιά. Μέσα από τα κείμενα και τις ζωγραφιές αναδεικνύεται το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και η μεγάλη ανάγκη της ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινωνίας.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Προ των ευθυνών

Ατομικά βίντεο των μαθητών που βασίστηκαν σε αυτοσχεδιασμούς σχετικά με θέματα που επέλεξαν τα ίδια και αφορούν την προσωπική και κοινωνική ευθύνη

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Πρόταση για χρήση ηλεκτροκίνησης σε προστατευόμενη περιοχή μέσω του Δικτύου ΔΑΦΝΗ

Έρευνα και καταγραφή των μέσων μεταφοράς γενικότερα στη Λήμνο. Χωρισμός των μαθητών σε ομάδες σύμφωνα με τέσσερις ρόλους 1. Έρευνα αναγκών σχετικά με τη συγκεκριμένη προστατευόμενη περιοχή (NATURA) στο Κέρος της Λήμνου. 2. Ατζέντα 2030 και Πρωτοβουλία Έξυπνα Νησιά, ανάλυση και σύνδεση της πρότασής μας με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και τους 7 τομείς της Πρωτοβουλίας Έξυπνα Νησιά. Εντοπισμός σημείων καινοτομίας της πρότασής μας. 3. Προγραμματισμός και υλοποίηση. Ανάλυση του πραγματικού χρόνου και του πραγματικού κόστους και δημιουργία χρονοδιαγράμματος των δράσεων.4. Αποτελέσματα και μελλοντικός σχεδιασμός.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας