menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

SMART VISION ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ

Ιδρύσαμε τη Social Aid, μια επιχείρηση κοινωνικού χαρακτήρα που στοχεύει να φέρει την κανονικότητα στη ζωή των ατόμων με αναπηρία. Ενεργούμε με σεβασμό προς τον άνθρωπο και προωθούμε την ισότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις ίσες ευκαιρίες σε όλες τις ανθρώπινες δράσεις και επιλογές.

Η Social Aid είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) που στοχεύει στην εξυπηρέτηση κοινωνικών συμφερόντων σε συνδυασμό με εμπορική και επενδυτική δραστηριότητα. Η δημιουργία της υπήρξε απότοκος της πολυετούς θητείας μας στον εθελοντισμό και στην κοινωνική δραστηριοποίηση και της εμπειρίας μας σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σημαντικό ρόλο στον προσανατολισμό μας έπαιξε η γνωριμία μας με τον ιδρυτή και πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με άλλα μάτια» κ. Αυγουλά Βαγγέλη, δικηγόρο και ιδιαίτερα ενεργοποιημένο στα κοινά, με προσωπικό πρόβλημα τυφλότητας, η οπτική του για τη ζωή και η συνεχής δραστηριοποίησή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και ποικίλες δράσεις. Αντιληφθήκαμε, λοιπόν, ότι θέλουμε να δώσουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους τη δυνατότητα να ζουν όπως οι υπόλοιποι, να κινούνται όπως οι υπόλοιποι, να ψωνίζουν όπως οι υπόλοιποι.

Το κύριο προϊόν μας, το οποίο υφίσταται συνεχείς βελτιώσεις και τελειοποιήσεις, είναι το SmartVision, μια συσκευή που σκανάρει ετικέτες προϊόντων και μεταδίδει ηχητική ενημέρωση για βασικά στοιχεία τους στον καταναλωτή, που αδυνατεί να διαβάσει την ετικέτα ή να διακρίνει λεπτομέρειες από άλλα ομοειδή.

Το κόστος παραγωγής του προϊόντος είναι αρκετά υψηλό και απαιτεί την προμήθεια εξελιγμένων υλικών και 3D εκτυπωτή. Το μετοχικό κεφάλαιο και οι ήδη υπάρχουσες δωρεές από τοπικές εταιρείες του νησιού καλύπτουν ένα μέρος των εξόδων, αλλά απαιτούνται περαιτέρω δωρεές και επενδυτικές κινήσεις για ένα προϊόν που είναι σίγουρο ότι θα ταράξει τα νερά της αγοράς.

Η εγχώρια  αγορά υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις αγορές του εξωτερικού σε κοινωνική ενσυναίσθηση και σε προϊόντα με κοινωνικό προσανατολισμό. Το προϊόν μας θα είναι ένα σημαντικό ατού για τις επιχειρήσεις supermarket που θα σπεύσουν να το αποκτήσουν και μάλιστα με τιμές απίστευτα ανταγωνιστικές σε σχέση με οτιδήποτε αντίστοιχο κυκλοφορεί στο εξωτερικό.

Η εμπειρία μας σε προγράμματα και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, η ζωντάνια και το πάθος των εννέα μαθητών μας που συμμετέχουν με όραμα ώστε να καταρριφθούν οι κοινωνικές ανισότητες, η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών επιχειρήσεων, και η πρωτοτυπία και χρηστικότητα του προϊόντος, μας δίνουν το εχέγγυο της επιτυχούς εξελικτικής μας πορείας και των μεγάλων δυνατοτήτων της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, καθώς το προϊόν μας SmartVision δεν περιορίζεται στη χρήση του μόνο από άτομα με προβλήματα τυφλότητας, αλλά και σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης, σε ηλικιωμένους και σε μια ευρεία γκάμα πελατών.

 

 

 

 

Τέλος, θεωρούμε ότι τόσο οι λειτουργικές δυνατότητες του SmartVision πρόκειται να βελτιωθούν και να πολλαπλασιαστούν παράλληλα με την τεχνολογική εξέλιξη, όσο και η γκάμα των προϊόντων της Social Aid έχει πολλές προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης (ηχητικό λευκό μπαστούνι, γυαλιά αναγνώρισης χρωμάτων ή σημάτων κτλ).

 

Η Social Aid δημιουργήθηκε, για να δώσει τις ίδιες δυνατότητες σε όλους και ξεκινά από μια μικρή επαρχιακή κωμόπολη, για να κατακτήσει τον κόσμο και να κάνει τα εξειδικευμένα προϊόντα της προσιτά στο σύνολο των ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες και όχι προνόμιο των λίγων.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

23 Mαθητές του Γενικού Λυκείου Μούδρου και του Γυμνασίου Μούδρου "Αργύριος Μοσχίδης" ανέλαβαν ρόλους Προέδρων και Πρωθυπουργών των Ευρωπαϊκών Κρατών και συζήτησαν με απόλυτη σοβαρότητα και επιχειρηματολογική διάθεση το πρόβλημα του μεταναστευτικού που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τις Συνόδους Κορυφής στα πλαίσια Προσομοίωσης που οργάνωσε το
Europe Direct Βορείου Αιγαίου
και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάνος Γρηγορίου.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Με τα μάτια των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου και των μαθητών μας της Γ΄Γυμνασίου προσεγγίσαμε τα Δικαιώματα των Ζώων την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Συνεπαίδευσης, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Λήμνου και 6 μαθητές της Γ Γυμνασίου του Γυμνασίου Μούδρου «Αργυριος Μοσχίδης» υλοποίησαν πρόγραμμα συνεκπαίδευσης διαδικτυακά με τίτλο «Εμείς, η φύση και τα ζώα». Οι μαθητές των δύο σχολείων συναντήθηκαν διαδικτυακά, συζήτησαν για τα ζώα και τα δικαιώματά τους, αντάλλαξαν τις προσωπικές τους εμπειρίες, παρουσίασαν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες κι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο μήνα. Η χαρά κι ο ενθουσιασμός των μαθητών και των δύο σχολείων υπήρξε μεγάλη. 
 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ "ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ Ή ΟΣΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε συνεργασία με:

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Μια εξαιρετική εκδήλωση για την Ημέρα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά στο Γυμνάσιο Μούδρου με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών και την τιμητική παρουσία του Συντονιστή της ομάδας εκπαιδευτικών του Βορείου Αιγαίου του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας "Εγώ κι εσύ μαζΊ", κ. Πάυλου Διονύση, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.
Οι μαθητές εκφράστηκαν με το δικό τους τρόπο, ζωγράφισαν, απήγγειλαν, έγραψαν ποίηση, ερεύνησαν και παρουσίασαν, τραγούδησαν. Δύο ώρες βιωματικής αλληλεπίδρασης που αναφέρθηκε στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και που άγγιξε και σύγχρονα θέματα και προβληματισμούς, όπως το δικαίωμα στην υγεία.
 
ΔΙΑΧΥΣΗ ΓΝΩΣΗΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ
 
Σε συνεργασία με:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ "ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ" 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ"

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το Γυμνάσιο Μούδρου φιλοξένησε την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020 το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης -Europe Direct Βορείου Αιγαίου με τη δράση ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα)
Συντονιστής της δράσης και επίσημος καλεσμένος μας ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.Πάνος Γρηγορίου.
Οι μαθητές μίλησαν διαδικτυακά με ειδήμονες Πανεπιστημιακούς για τα θέματα του Διεθνούς δικαίου και των Ευρωπαϊκών θεσμών.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

Η ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής  στις 24/10/2020 διαδικτυακά. Η κατηγορία στην οποία συμμετέχουμε είναι η "Κλιματική Αλλαγή" και το έργο μας λέγεται "Έξυπνο Σπίτι".
Η ιδέα μας ήταν η κατασκευή ενός συστήματος ελέγχου του φωτισμού και της λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών στο σπίτι μας, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό αποτύπωμα κάθε νοικοκυριού και εξοικονομώντας ενέργεια.
Το έργο μας αποτελείται από δύο επιμέρους έργα:
1. Την κατασκευή ενός συστήματος που θα σβήνει αυτόματα το φως όταν δεν υπάρχει κίνηση. Το σύστημα αυτό είναι κατάλληλο για τον έλεγχο του φωτισμού σε χώρους όπου μένουμε για λίγο χρονικό διάστημα, όπως το μπάνιο ή μια αποθήκη.
2. Την κατασκευή ενός συστήματος που θα σβήνει το φως και θα ελέγχει τη λειτουργία οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής είναι συνδεδεμένη σε αυτό, μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό μας. Έτσι, ακόμα κι αν λείπουμε από το σπίτι, μπορούμε ελέγξουμε τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών.
Η κατασκευή μας βασίζεται στον μικροελεγκτή Arduino.
 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

Συμμετοχή  στην καμπάνια Trash Hack της Unesco και του ιδρύματος FEE (Foundation for Environmental Education) με μια  «καθημερινή συνήθεια» στο πλαίσιο του σχολείου ή της οικογένειας ή και της κοινότητας για να μειωθούν τα πλαστικά.

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Μαθητές και Μαθήτριες από όλη την Ελλάδα συζητούν για την ισότητα φύλων. Διαδικτυακή Εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Εκπαιδευτικού προγράμματος "Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα".

Συμμετέχουν ως εισηγήτρια η εκπαιδευτικός του σχολείου μας ΒΡΑΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ

και δυο μαθήτριες της Γ΄Γυμνασίου που θέτουν τους προβληματισμούς τους για την ισότητατων φύλων εν έτει 2021 σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

EUROPEAN RADIO ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΣΤΟ EUROPEAN SCHOOL RADIO

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Greek Orthodox Community of Dandenong & Districts Greek School

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ DANDENONG ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ.

ΕΜΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΟΙ ΓΕΩΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

Δημιουργία video με σκοπό την ανάδειξη του γεωλογικού τοπίου της Λήμνου και σύνδεσή του με το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Λέσβου

Διάδοση της ιδιαιτερότητας του τοπίου της Λήμνου, σύνδεσή του με το παρελθόν, ένταξη του στα παγκόσμια γεωπάρκα της Unesco

Συνεργασία με:

Δίκτυο ASPnet

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα Λέσβου

Παγκόσμιο Γεώπαρκο Λέσβου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΜΝΟ ΜΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ 17 ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΕΞΥΠΝΑ ΝΗΣΙΑ"

Κεντρική ιδέα μας  είναι η χρήση ΑΠΕ σε μικρές εξυπνες εφαρμογές  με σκοπό την   πληροφόρηση και την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού με σεβασμό στο περιβάλλον.

Για την υλοποίησή της προτείνεται  τριμερής παρέμβαση που αξιοποιεί την ηλιακή και αιολική ενέργεια, σε υβριδικά συστήματα  ανεμογεννητριών και φωτοβολταικών και  αφορά στην ανάπτυξη σταθμών πληροφόρησης / φόρτισης.

Η πρώτη εφαρμογή αφορά σε σταθμό πληροφόρησης ισχύος 500W, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Θα παρέχει μέσω αισθητήρων και υπολογιστή πληροφορίες σχετικές με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του,  όπως την ταχύτητα του ανέμου, την παραγόμενη  ενέργεια  σε παραγματικό χρόνο, την  αποφυγή αερίων καυσαερίου, την οικονομία σε χρήματα, κτλ. Ένας τέτοιος σταθμός αναβαθμίζει την εκπαιδευτική  διαδικασία, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί  σε βιωματικές STEM δράσεις σχετικά με τις ΑΠΕ. Προτείνεται να τοποθετηθεί έξω από το Γυμνάσιο Μούδρου, ενώ πλησίον θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγει θα  παρέχεται στο  σχολείο και στο δημοτικό δίκτυο.

 

Η δεύτερη εφαρμογή αφορά στην ανάπτυξη ενός τουριστικού σταθμού πληροφόρησης ο  οποίος θα συνδυάζεται με σύστημα φόρτισης και  ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών. Θα παράγει ενέργεια μέσω υβριδικού συστήματος συνολικής ισχύος 3 kW.  Θα διαθέτει οθόνη αφής που θα παρέχει  πληροφορίες τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ θα προτείνει ταύτοχρονα διαδρομές/προορισμούς  κατάλληλες για  ποδήλατο προάγοντας  την οικολογική κουλτούρα, την ήπια άσκηση και αναβαθμίζοντας το περιβάλλον.  Προτείνεται να τοποθετηθεί στο χώρο ανάπλασης του λιμανιού του Μούδρου σε ήδη υπάρχουσα κατασκευή. Θα μπορούσε  να υποστηρίζει αυτόματο μηχάνημα πώλησης καφέ και άλλων προϊόντων, να παρέχει δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών, να περιλαμβάνει σύστημα υδρονέφωσης και  πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας για  καλοκαιρινή και χειμερινή χρήση αντίστοιχα. H περίσσια ηλεκτρικής ενέργειας  θα διοχετεύεται στο δημοτικό δίκτυο (π.χ. ηλεκτροδότηση φωτισμού του λιμανιού του Μούδρου) .

 

Ο τρίτος και μεγαλύτερος σε ισχύ σταθμός θα λειτουργεί ως σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Το σύστημα ΑΠΕ  του σταθμού θα συνδυάζει φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος ~22kW. Προτείνεται η τοποθέτησή του στην παρακαμπτήρια όδό Μούδρου – Ρωμανο με μορφή παραδοσιακού  πετρόχτιστου  ανεμόμυλου,  που στο ισόγειο του μπορεί να λειτουργεί ως ΚΕΠ, συνδυάζοντας έτσι την παράδοση με την τεχνολογία και το αισθητικό αποτέλεσμα. H περίσσια ηλεκτρικής ενέργειας θα ηλεκτροδοτεί  το ΚΕΠ και θα διοχετεύεται στο δημοτικό δίκτυο (π.χ. ηλεκτροδότηση φωτισμού του επαρχιακού δρόμου Μύρινας-Μούδρου-Ρωμανού) .

Η παρέμβαση στο σύνολο ή στα μέρη της μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα σημεία του νησιού, ακόμα κι όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς  και στις εισόδους των  αρχαιολογικών  χώρων του νησιού.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου γίνονται για λίγες ώρες άτομα με προβλήματα όρασης χησιμοποιώντας την ενσυναίσθηση και βιώνοντας την καθημερινότητα με τον τρόπο που τη βιώνουν άτομα που δε βλέπουν. Στη συνέχεια καταγάφουν τις εμπειρίες τους στο χαρτί ζωγραφίζοντας ή γράφοντας ποίηση  ή κρατώντας ημερολόγιο.

Παράλληλα δημιουργούν μια συνεργατική αφίσα-πόστερ για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τα παιδιά ανακοινώνουν το βαθύ προβληματισμό τους για τα προβλήματα των τυφλών και την προσπάθειά τους στα πλαίσια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας να δημιουργήσουν μια συσκευή που θα δίνει λύσεις σε καθημεινά προβλήματα των τυφλών, όπως πχ. Την ανίχνευση των χρωμάτων στα ρούχα της ντουλάπας τους.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥΑ, ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ

Εβδομάδα αφιερωμένη στη γυναίκα και στους αγώνες αναγνώρισης της ισότητας μέσα στο πέρασμα των αιώνων

Κατανόηση των αγώνων της γυναίκας και της δύσκολης πορειας της στην αναγνώριση των δικαιωμάτων και της συμβολής της στην πορεία του πολιτισμου.

Σε συνεργασί με το:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ"

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας