menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ "ΟΧΙ ΦΟΒΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις,
ήρθαν σε επαφή με ψηφιακό ενημερωτικό υλικό κατά της σχολικής και διαδικτυακής βίας, διάβασαν
λογοτεχνικά κείμενα, συμμετείχαν στην Διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε για τον σκοπό αυτό από το Χαμόγελο του παιδιού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, πήραν μέρος σε συζητήσεις αντίστοιχου περιεχομένου, συμμετείχαν σε εικαστικά εργαστήρια, τραγούδησαν στίχους, παρήγαγαν τα δικά τους προφορικά και γραπτά μηνύματα ευαισθητοποίησης και δημιούργησαν την δική τους ταινία ευαισθητοποίησης με σκοπό να ενημερώσουν το ευρύτερο περιβάλλον τους. 

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

SMART LIGHTS

Στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο άξιον εστί έκανε και πάλι περήφανη ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς διακρίθηκε κατακτώντας την 1η Θέση Πανελληνίως, στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων, ανάμεσα σε συνολικά 2.000 μαθητές και 243 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή. Οι Μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού του άξιον εστί, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Ρομποτικής του σχολείου κ. Κοντό Παναγιώτη, δημιούργησαν το project Smart Lights που διακρίθηκε και ξεχώρισε για την σύλληψη της ιδέας, την υλοποίησή της αλλά και για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας. Η ομάδα χρησιμοποίησε καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες της τεχνολογίας, όπως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, το 3D Printing αλλά και οι μικροϋπολογιστές, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα ώστε να είμαστε σε θέση να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας με «έξυπνο» φωτισμό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του άξιον εστί με την κατάκτηση της 1ης θέσης δίνουν το δικό τους μήνυμα: «Με το project μας δίνουμε ένα μήνυμα δημιουργικότητας και σεβασμού προς το περιβάλλον συνδυάζοντας τη χρήση νέων τεχνολογιών μέσω της καινοτομίας για την εύρεση λύσεων που βοηθάνε πρακτικά την πόλη μας!».

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Στα πλαίσια του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού με τίτλο «Από το Εγώ στο Εμείς», που διοργανώνθηκε από το European School Radio, η Ε’ και η Στ’ Δημοτικού του Σχολείου μας συνέθεσε το τραγούδι «Νοιάζομαι». Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αποδέχτηκαν την πρόκληση να εκφραστούν καλλιτεχνικά, αναδεικνύοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, σχετικά με την ευρύτερη έννοια και τις εκφράσεις της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, να παραμερίσουν το Εγώ και να ανακαλύψουν τη σημασία του Εμείς, συμμετέχοντας στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση επαναφέρει στη μνήμη μας τη θυσία των αγωνιστών που μπορεί να εκφραστεί συνοπτικά με τη ρήση του Μακρυγιάννη: «Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ». Η κρίση της πανδημίας άλλωστε αποτελεί μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού στο Εμείς, στην αλληλεγγύη, στην προσφορά και στην κοινωνική ευθύνη. Το ηχηρό το μήνυμα των παιδιών μας σίγουρα μπορεί να εμπνεύσει ώστε να επιτευχθεί αυτό που λέει ο τίτλος του: ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

TRASH HACK CAMPAIGN - AXION ESTI

Το Σχολείο μας πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα TRASH HACK με σκοπό την διαχείριση των απορριμμάτων στο πλαίσιο του Σχολείου και ευρύτερα την συμβολή των μαθητών και των μαθητριών στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω της ανακύκλωσης και της δημιουργικής αξιοποίησης των απορριμμάτων. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας έχει δημιουργηθεί ένα νέο ρεύμα επικίνδυνων απορριμμάτων από τα υλικά μίας χρήσης, όπως είναι οι προστατευτικές μάσκες και τα γάντια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας, αφού έκαναν μία έρευνα σχετικά με τα απορρίμματα του Σχολείου μας, αποφάσισαν να ανακυκλώσουν πλαστικά ποτήρια και περιτυλίγματα από σνακ, τα οποία απορρίπτονται σε μεγάλες ποσότητες κατά την διάρκεια του φαγητού. Οι μαθητές έδωσαν μια δεύτερη ζωή στα πλαστικά ποτήρια μετατρέποντάς τα σε γλάστρες, μέσα στις οποίες μεταφύτεψαν ανοιξιάτικα λουλούδια για να στολίσουν τους εσωτερικούς χώρους του Σχολείου. Ακόμη, αξιοποίησαν τα πλαστικά περιτυλίγματα από τα σνακ τους, δημιουργώντας ένα κολάζ ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του κόσμου πάνω στο ζήτημα των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα, έμαθαν συνθήματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα Αγγλικά και δημιούργησαν φυλλάδια ενημέρωσης του περίγυρού τους για το πρόβλημα ρύπανσης που αντιμετωπίζει το περιβάλλον μας από τα απορρίμματα. Όλες οι παραπάνω δράσεις διεξάχθηκαν αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας