menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

“Βρίσκομαι εδώ, αυτόν τον τόπο αγαπώ και δε θέλω να χαθώ…” (Ζώα υπό εξαφάνιση)

Το τμήμα Προνηπίων Α' δημιούργησε ένα βίντεο με τίτλο "Τα ζώα υπό εξαφάνιση της Ελλάδας ζητάνε τη βοήθειά σας", στο οποίο τα παιδιά μεταμφιεσμένα σε απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα, πέρασαν τα δικά τους μηνύματα για ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι μαθητές του τμήματος Προνηπίων Β' σύνθεσαν, εικονογράφησαν και ηχογράφησαν τη δική τους ιστορία με τίτλο "Ίχνη στο δάσος" στα πλαίσια του Project μας. Το αποτέλεσμα είναι ένα ηλεκτρονικό παραμύθι σε μορφή βίντεο, στο οποίο μπορούμε να διακρίνουμε κάποιους από τους κινδύνους που απειλούν τα άγρια ζώα (δηλητηριασμένες τροφές και παράνομο κυνήγι) αλλά και την ανάγκη των παιδιών για ένα χαρούμενο τέλος -όλα πήγαν καλά.

Στα πλαίσια του project μας “Βρίσκομαι εδώ, αυτόν τον τόπο αγαπώ και δε θέλω να χαθώ…” (Ζώα υπό εξαφάνιση), πραγματοποιήσαμε ποικίλες δραστηριότητες προς εμπέδωση, ευαισθητοποίηση και αφύπνηση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών μας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτων δημιουργίες:

  • Κολάζ Κόκκινη Λίστα με τα απειλούμενα ζώα.
  • Ταυτότητα του αγαπημένου απειλούμενου ζώου κάθε παιδιού.
  • Πίνακας με τις απειλές των ζώων και αντιστοίχιση με εικόνες.
  • Αφίσα με τα δικαιώματα των ζώων.
  • Ομοίωμα μιας καφέ αρκούδας με φυσικά και τεχνητά υλικά.
  • Κάδοι ανακύκλωσης από ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Αφίσα ενσυναίσθησης με τίτλο “Τι άραγε νιώθουν τα ζώα όταν…;"
  • Μάσκες των αγαπημένων μας ζώων υπό εξαφάνιση.
  • Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τη φύση και τα άγρια ζώα για το ηλεκτρονικό μας bazaar.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

“Βρίσκομαι εδώ, αυτόν τον τόπο αγαπώ και δε θέλω να χαθώ…” (Ζώα υπό εξαφάνιση)

Στα πλαίσια της ετήσιας θεματικής μας "Ταξιδιώτες", κατασκευάσαμε μια χρονομηχανή η οποία μας ταξίδεψε στην εποχή των δεινοσαύρων. Αφού τους γνωρίσαμε, επιστρέψαμε στην εποχή μας και αναρωτηθήκαμε πιθανές αιτίες  εξαφάνισής τους. Από τη συζήτηση αυτή, γεννήθηκε η απορία στα παιδιά αν υπάρχουν στη σημερινή εποχή ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

  Επικεντρωθήκαμε λοιπόν στα ζώα υπό εξαφάνιση που ζουν στη χώρα μας, τους κινδύνους που τα απειλούν και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε. Εμβαθύνοντας λίγο περισσότερο, συνειδητοποιήσαμε ότι οι πράξεις των ανθρώπων έχουν αντίκτυπο στα ζώα και στο περιβάλλον και ενισχύσαμε έτσι την οικολογική μας συνείδηση τονίζοντας τη σημασία της ανακύκλωσης και τη σπουδαιότητα της υπεύθυνης κατανάλωσης των αγαθών και των φυσικών πόρων.

  Μέσα από συζητήσεις, εποπτικό υλικό, διαδικτυακή ενημέρωση από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ιστορίες, θεατρικά και κινητικά παιχνίδια, χειροτεχνίες και δημιουργική γραφή, γεννήθηκαν προβληματισμοί και ιδέες για περαιτέρω  κοινωνικές δράσεις που θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε πέρα απ’ τα σύνορα της τάξης.

  Τα παιδιά ενημερωθήκαν διαδικτυακά από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα που προστατεύει και σαν αποτέλεσμα της ευαισθητοποίησής τους ζήτησαν να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε να υιοθετήσουν μια καφέ αρκούδα. Μετά από συζητήσεις και καταιγισμό ιδεών –και παίρνοντας έμπνευση από την έκθεση φωτογραφίας ¨One planet One future¨ που παρακολουθήσαμε στην τάξη- αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους δικούς τους πίνακες ζωγραφικής και να διαθέσουν τα χρήματα από την πώλησή τους για τον σκοπό αυτό. Το αποτέλεσμα, ήταν η οργάνωση ενός ηλεκτρονικού bazaar μέσω της σελίδας του σχολείου μας στα κοινωνικά δίκτυα για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την υιοθέτηση μιας καφέ αρκούδας για έναν χρόνο.

Συνεργαστήκαμε  με τις οικογένειες των παιδιών, ενημερώνοντας τους για το πρόγραμμά μας και οργανώνοντας σχετικές δραστηριοτήτες για το σπίτι (αναζήτηση πληροφοριών για τα ζώα υπό εξαφάνιση) καθώς και προτρέποντάς τους για την υιοθέτηση καλών πρακτικών για το περιβάλλον, όπως η ανακύκλωση.

Στην προσπάθεια μας να προβληματίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους  για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στα άγρια ζώα, ξεκινήσαμε πρώτα από το σχολείο μας, παιδιά και εκπαιδευτικό και μη προσωπικό. Αναρτήσαμε τις δημιουργίες των παιδιών, αφίσες με σχετικό περιεχόμενο (δικαιώματα των ζώων, απειλές και αίτια εξαφάνισης, συναισθήματα) στην εσωτερική αυλή του σχολείου μας. Επίσης κατασκευάσαμε και τοποθετήσαμε κάδους ανακύκλωσης, από ανακυκλώσιμα υλικά σε όλες τις τάξεις του σχολείου προς υιοθετήση καλών πρακτικών. Πραγματοποιήσαμε πορεία, μεταμφιεσμένοι στα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα της Ελλάδας, διαδίδοντας μηνύματα για την προστασίας τους με σχετικά πανό και τραγουδώντας το τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού, "Να αγαπάς", έχοντας για κοινό όλα τα μέλη της σχολικής δομής μας.

Στη συνέχεια επιχειρήσαμε να διαδώσουμε τα μηνύματα των παιδιών για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας, πέρα από τα σύνορα του σχολείου, στο ευρύτερο κοινό. Αρχικά, αναρτήσαμε τα βίντεο με δημιουργίες και μηνύματα των παιδιών στο YouTube και στα κοινωνικά δίκτυα του σχολείου. Στείλαμε ενημερωτική επιστολή με τις δράσεις και τις δημιουργίες μας στις τοπικές αρχές, με στόχο την προώθηση των μηνυμάτων αλλά και κάποια μελλοντική συνεργασία, σχετική με τα θέματα αυτα. Τέλος, δημοσιεύσαμε σχετικό άρθρο σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, και στείλαμε τις δράσεις μας στον Αρκτούρο, μετά από συνεννόηση, για μελλοντική ανάρτηση των δημιουργιών μας στην ιστοσελίδα του.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ωκεανοί- Προστασία των θαλασσών

Στα πλαίσια της θεματικής χρονιάς «Εξερευνητές του κόσμου» τα παιδιά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αναζήτηση πληροφοριών για τους ωκεανούς και γενικότερα της ζωής κάτω από το νερό που εμπίπτει στο στόχο 14 των Παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση τον Ιανουάριο μας έδωσε τη δυνατότητα στην ενεργή ενασχόληση μας με το θέμα μέσω βιωματικών και κινητικών δραστηριοτήτων.

Η προσέγγιση του θέματος υπήρξε πολύπλευρη και κάλυψε πολλά γνωστικά πεδία.

Στη αρχή προσπαθήσαμε γεωγραφικά να εντοπίσουμε τους ωκεανούς στο χάρτη αλλά  και μέσω μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων  μάθαμε για τον σπουδαίο ρόλο που παίζουν στην οικονομία και ανάπτυξη. Μας γεννήθηκε το ερώτημα της σχέσης του ανθρώπου με τους ωκεανούς μετά τη γνωριμία μας με θαλασσοπόρους, δύτες και την κατάδυσή μας με υποβρύχιο. Μέσω ψηφιακών βίντεο που δημιουργήσαμε με την ομάδα διδασκόντων κάναμε ηλεκτρονικές  βουτιές στα βάθη των ωκεανών.  Επιπλέον η θεματική προσεγγίστηκε μέσω ρομποτικής, δραματοποίησης, θεατρικού παιχνιδιού και messy play.

Στη διάρκεια γνωριμίας με τα ζώα του ωκεανού προέκυψαν ερωτήματα για την ζωή και την επιβίωσή τους στο νερό. Πληροφορηθήκαμε για το πόσο αφιλόξενος  είναι πλέον ο ωκεανός για τα ζώα του εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Τα παιδιά ανακάλεσαν δικές τους εμπειρίες και αναμνήσεις από βρώμικες παραλίες που έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί. Σε κοντινές από την πόλη μας παραλίες τα παιδιά έχουν παρατηρήσει την ύπαρξη θαλάσσιων χελωνών κι αναλογίστηκαν τα προβλήματα που τους δημιουργεί η μόλυνση αυτή. Έτσι επικοινωνήσαμε με τον σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» που φροντίζει για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και μέσω μίας διαδικτυακής επίσκεψης ενημερωθήκαμε σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πλάσματα αυτά.

Τα παιδιά δημιούργησαν την δική τους αφίσα και έγραψαν το δικό τους παραμύθι στην προσπάθεια τους να ευαισθητοποιήσουν τους γύρω τους πάνω στο πρόβλημα της επιβίωσης των θαλάσσιων χελωνών.

Οι δημιουργίες των παιδιών παρουσιάστηκαν από τα ίδια και στα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου μας με διαδραστικό τρόπο. Οι γονείς αλλά και οι φίλοι του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τις δράσεις μας αυτές από την ιστοσελίδα μας αλλά και από τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook,You Tube). Το υλικό αυτό δημοσιεύτηκε σε blogs και ιστοσελίδες που ασχολούνται με δρώμενα της τοπικής κοινωνίας. Επίσης κοινοποιήθηκε και σε δημόσιους φορείς όπως στο Δήμαρχο και στους Αντιδημάρχους της πόλης μας με σκοπό την συμβολή τους στην διάχυση του περιβαλλοντικού αυτού μηνύματος.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

Σώστε τη θαλάσσια χελώνα

Στο πλαίσιο του δίμηνου project μας "Ωκεανοί" και της γνωριμίας των μαθητών μας με τα ζώα του ωκεανού προέκυψαν ερωτήματα για την ζωή και την επιβίωσή τους στο νερό. Πληροφορηθήκαμε για το πόσο αφιλόξενος  είναι πλέον ο ωκεανός για τα ζώα του εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Τα παιδιά ανακάλεσαν δικές τους εμπειρίες και αναμνήσεις από βρώμικες παραλίες που έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί. Σε κοντινές από την πόλη μας παραλίες τα παιδιά έχουν παρατηρήσει την ύπαρξη θαλάσσιων χελωνών κι αναλογίστηκαν τα προβλήματα που τους δημιουργεί η μόλυνση αυτή. Έτσι επικοινωνήσαμε με τον σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» που φροντίζει για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και μέσω μίας διαδικτυακής επίσκεψης ενημερωθήκαμε σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πλάσματα αυτά.

Τα παιδιά δημιούργησαν την δική τους αφίσα και έγραψαν το δικό τους παραμύθι στην προσπάθεια τους να ευαισθητοποιήσουν τους γύρω τους πάνω στο πρόβλημα της επιβίωσης των θαλάσσιων χελωνών.

 Οι δημιουργίες των παιδιών παρουσιάστηκαν από τα ίδια και στα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου μας με διαδραστικό τρόπο.

Οι γονείς αλλά και οι φίλοι του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τις δράσεις μας αυτές από την ιστοσελίδα μας αλλά και από τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook,You Tube).

Το υλικό αυτό δημοσιεύτηκε σε blogs και ιστοσελίδες που ασχολούνται με δρώμενα της τοπικής κοινωνίας. Επίσης κοινοποιήθηκε και σε δημόσιους φορείς όπως στο Δήμαρχο και στους Αντιδημάρχους της πόλης μας με σκοπό την συμβολή τους στην διάχυση του περιβαλλοντικού αυτού μηνύματος.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

“Βρίσκομαι εδώ, αυτόν τον τόπο αγαπώ και δε θέλω να χαθώ…” (Ζώα υπό εξαφάνιση)

  Στα πλαίσια της ετήσιας θεματικής μας "Ταξιδιώτες", κατασκευάσαμε μια χρονομηχανή η οποία μας ταξίδεψε στην εποχή των δεινοσαύρων. Αφού τους γνωρίσαμε, επιστρέψαμε στην εποχή μας και αναρωτηθήκαμε πιθανές αιτίες  εξαφάνισής τους. Από τη συζήτηση αυτή, γεννήθηκε η απορία στα παιδιά αν υπάρχουν στη σημερινή εποχή ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

  Επικεντρωθήκαμε λοιπόν στα ζώα υπό εξαφάνιση που ζουν στη χώρα μας, τους κινδύνους που τα απειλούν και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε. Εμβαθύνοντας λίγο περισσότερο, συνειδητοποιήσαμε ότι οι πράξεις των ανθρώπων έχουν αντίκτυπο στα ζώα και στο περιβάλλον και ενισχύσαμε έτσι την οικολογική μας συνείδηση τονίζοντας τη σημασία της ανακύκλωσης και τη σπουδαιότητα της υπεύθυνης κατανάλωσης των αγαθών και των φυσικών πόρων.

  Μέσα από συζητήσεις, εποπτικό υλικό, διαδικτυακή ενημέρωση από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ιστορίες, θεατρικά και κινητικά παιχνίδια, χειροτεχνίες και δημιουργική γραφή, γεννήθηκαν προβληματισμοί και ιδέες για περαιτέρω  κοινωνικές δράσεις που θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε πέρα απ’ τα σύνορα της τάξης.

  Τα παιδιά ενημερωθήκαν διαδικτυακά από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα που προστατεύει και σαν αποτέλεσμα της ευαισθητοποίησής τους ζήτησαν να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε να υιοθετήσουν μια καφέ αρκούδα. Μετά από συζητήσεις και καταιγισμό ιδεών –και παίρνοντας έμπνευση από την έκθεση φωτογραφίας ¨One planet One future¨ που παρακολουθήσαμε στην τάξη- αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους δικούς τους πίνακες ζωγραφικής και να διαθέσουν τα χρήματα από την πώλησή τους για τον σκοπό αυτό. Το αποτέλεσμα, ήταν η οργάνωση ενός ηλεκτρονικού bazaar μέσω της σελίδας του σχολείου μας στα κοινωνικά δίκτυα για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την υιοθέτηση μιας καφέ αρκούδας για έναν χρόνο.

  Το εγχείρημα διακόπηκε προσωρινά λόγω της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των σχολείων και με την επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης τον Μάιο, έχει προγραμματιστεί η ολοκλήρωση των πινάκων και η πραγματοποίηση του bazaar.

Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων ακολουθήσαμε τη μέθοδο του Project, συνυφασμένη με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο διδασκαλίας, εντάσσοντας στοιχεία της προσέγγισης Reggio Emilia.

  Δουλέψαμε ομαδικά σε επίπεδο τάξης, σε ζευγάρια, σε συνεργασία με τους γονείς αλλά και ατομικά για την εμπέδωση των στόχων που τέθηκαν αρχικά.

  Πέραν από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, επιχειρήσαμε να διαδώσουμε τα μηνύματα των παιδιών για την προστασία της πανίδας και της χλωρίδας της χώρας μας και στο ευρύτερο κοινό ώστε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Έτσι, δημοσιεύσαμε τις δημιουργίες τους στα κοινωνικά δίκτυα του σχολείου, συνεργαστήκαμε με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ αλλά και την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα ipeirotika.gr για τη δημοσίευση σχετικού άρθρου στις σελίδες τους. Επίσης, εμπλέξαμε τις οικογένειες των μαθητών, με δραστηριότητες για το σπίτι (αναζήτηση πληροφοριών, παιχνίδια) και ενημερώσαμε τον Δήμαρχο και στους Αντιδημάρχους της πόλης μας με σχετική επιστολή.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ωκεανοί-Προστασία των θαλασσών

Στα πλαίσια της θεματικής χρονιάς «Εξερευνητές του κόσμου» τα παιδιά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αναζήτηση πληροφοριών για τους ωκεανούς και γενικότερα της ζωής κάτω από το νερό που εμπίπτει στο στόχο 14 των Παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση τον Ιανουάριο μας έδωσε τη δυνατότητα στην ενεργή ενασχόληση μας με το θέμα μέσω βιωματικών και κινητικών δραστηριοτήτων.

Η προσέγγιση του θέματος υπήρξε πολύπλευρη και κάλυψε πολλά γνωστικά πεδία.

Στη αρχή προσπαθήσαμε γεωγραφικά να εντοπίσουμε τους ωκεανούς στο χάρτη αλλά  και μέσω μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων  μάθαμε για τον σπουδαίο ρόλο που παίζουν στην οικονομία και ανάπτυξη. Μας γεννήθηκε το ερώτημα της σχέσης του ανθρώπου με τους ωκεανούς μετά τη γνωριμία μας με θαλασσοπόρους, δύτες και την εικονική κατάδυσή μας με υποβρύχιο. Μέσω ψηφιακών βίντεο που δημιουργήσαμε με την ομάδα διδασκόντων κάναμε ηλεκτρονικές  βουτιές στα βάθη των ωκεανών.  Επιπλέον η θεματική προσεγγίστηκε μέσω ρομποτικής, δραματοποίησης, θεατρικού παιχνιδιού και messy play.

Στη διάρκεια γνωριμίας με τα ζώα του ωκεανού προέκυψαν ερωτήματα για την ζωή και την επιβίωσή τους στο νερό. Πληροφορηθήκαμε για το πόσο αφιλόξενος  είναι πλέον ο ωκεανός για τα ζώα του εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Τα παιδιά ανακάλεσαν δικές τους εμπειρίες και αναμνήσεις από βρώμικες παραλίες που έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί. Σε κοντινές από την πόλη μας παραλίες τα παιδιά έχουν παρατηρήσει την ύπαρξη θαλάσσιων χελωνών κι αναλογίστηκαν τα προβλήματα που τους δημιουργεί η μόλυνση αυτή. Έτσι επικοινωνήσαμε με τον σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» που φροντίζει για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και μέσω μίας διαδικτυακής επίσκεψης ενημερωθήκαμε σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πλάσματα αυτά.

Τα παιδιά δημιούργησαν την δική τους αφίσα και έγραψαν το δικό τους παραμύθι στην προσπάθεια τους να ευαισθητοποιήσουν τους γύρω τους πάνω στο πρόβλημα της επιβίωσης των θαλάσσιων χελωνών.

 Οι δημιουργίες των παιδιών παρουσιάστηκαν από τα ίδια και στα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου μας με διαδραστικό τρόπο.

Οι γονείς αλλά και οι φίλοι του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τις δράσεις μας αυτές από την ιστοσελίδα μας αλλά και από τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook,You Tube).

Το υλικό αυτό δημοσιεύτηκε σε blogs και ιστοσελίδες που ασχολούνται με δρώμενα της τοπικής κοινωνίας. Επίσης κοινοποιήθηκε και σε δημόσιους φορείς όπως στο Δήμαρχο και στους Αντιδημάρχους της πόλης μας με σκοπό την συμβολή τους στην διάχυση του περιβαλλοντικού αυτού μηνύματος.

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας