menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

I ll be good

Οι μαθήτριες Α ΄λυκείου Τέντα Χριστίνα Παρθένα (Χρίσπα) και Τέντα Θεοφανή Παρασκευή (Φαίη), δίδυμες αδελφές, παρακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος των φετινών μαθημάτων με σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της ένταξής τους στις ευπαθείς ομάδες. Η συνθήκη αυτή δεν τις άφησε να αλληλεπιδράσουν με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους.

Ωστόσο, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που συζητούνταν στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας ήταν πολύ έντονη. Έτσι, με αφόρμηση το κεφάλαιο για τους πρόσφυγες που είναι τα θύματα της βίας και των πολέμων και προσπαθώντας να ολοκληρώσουν την ομαδική εργασία που ανέλαβαν δημιούργησαν ένα βίντεο.

Εμπνεόμενες από το τραγούδι του Jaymes Young- I' ll be good, ζωγράφισαν μια σειρά από σχετιζόμενες με το τραγούδι εικόνες. Με τη μουσική υπόκρουση του παραπάνω τραγουδιού οπτικοποίησαν και ζωντάνεψαν μια ιστορία για τη βία, τις συγκρούσεις και την συναδέλφωση. Το βίντεο παρόλο που περιλαμβάνει σκληρές εικόνες, δείνει ένα αισιόδοξο μήνυμα αφού αναφέρεται σε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να γίνει καλύτερος, ν αφήσει πίσω το αιματηρό του παρελθόν και να αγαπήσει όλον τον κόσμο..

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο κανάλι του σχολείου στο Youtube για να ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο στέλνοντας δυνατά το μήνυμα "θα είμαι καλός". Επίσης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα και στα social media του σχολείου και των μαθητών/τριών (FB και instagram) ενώ οι συμμαθητές/τριές τους δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν με κοινοποιήσεις για να πάει το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται.

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΜΑΖΙ

Ο μαθητής Αγγέλου Διονύσιος μαθητής της Γ΄γυμνασίου και στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, ορμώμενος από το ρηθέν «Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα  όρια της ελευθερίας των άλλων» ζωγράφισε δυο χέρια που ενώ πλησιάζουν το ένα το άλλο, ωστόσο δεν ακουμπάνε γιατί, σεβόμενα το ένα το άλλο, διατηρούν απόσταση που δίνει την ελευθερία στο καθένα να κινηθεί όπως θέλει.

Η εικόνα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα και στα κοινωνικά δίκτυα του σχολείου και των μαθητών/τριών FB και instagram ενώνοντας τη φωνή μας με του υπόλοιπου κόσμου για προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Pain

Οι μαθήτριες Α ΄λυκείου Τέντα Χριστίνα Παρθένα (Χρίσπα) και Τέντα Θεοφανή Παρασκευή (Φαίη), δίδυμες αδελφές, παρακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος των φετινών μαθημάτων με σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της ένταξής τους στις ευπαθείς ομάδες. Η συνθήκη αυτή δεν τις άφησε να αλληλεπιδράσουν με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους πρόσωπο με πρόσωπο.

Ωστόσο, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που συζητούνταν στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας ήταν πολύ έντονη. Ιδιαίτερα όταν στο κεφάλαιο για τους πρόσφυγες που είναι τα θύματα της βίας και των πολέμων, συζητήσαμε για τα παιδιά προσφύγων που ζουν στη Σουηδία και υποφέρουν από το σπάνιο «σύνδρομο της παραίτησης» πέφτοντας σε μακροχρόνιο λήθαργο παραιτούμενα από τη ζωή για να ξεχάσουν τον πόνο που τους προκαλεί ο φόβος επιστροφής στην εμπόλεμη πατρίδα τους.

Με αφόρμηση το παραπάνω γεγονός εμπνεύστηκαν, συνέθεσαν και εκτέλεσαν ένα τραγούδι/μπαλάντα με τίτλο PAIN,  για να δείξουν πως ο πόνος της βίας μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή. Το τραγούδι στο τέλος διατρανώνει ότι μπορούμε και πρέπει να ξεφύγουμε απ αυτόν τον φαύλο κύκλο που δημιουργείται  Οι μαθήτριες έγραψαν τους στίχους, έπαιξαν κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, πιάνο, τραγούδησαν και ζωγράφισαν το εξώφυλλο. Το μετέτρεψαν σε βίντεο με μια συγκλονιστική εικόνα για να φαίνονται και οι στίχοι  προσεγγίζοντας και ευαισθητοποιώντας έτσι όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Τέλος, επέλεξαν ως γλώσσα τα αγγλικά αφού ως διεθνής γλώσσα είναι κατανοητή από το μεγαλύτερο μέρος των ακροατών. Να σημειώσουμε ότι η ηχογράφηση, λόγω της πανδημίας, έγινε αποκλειστικά με τα κινητά τους.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο κανάλι του σχολείου στο Youtube για να ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των ακροατών και τη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων έναντι της βίας και των συγκρούσεων. Επίσης δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα και στα social media του σχολείου και των μαθητών/τριών FB και instagram ενώ οι συμμαθητές/τριές τους δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν με κοινοποιήσεις για να πάει το μήνυμα όσο πιο μακριά γίνεται. Τέλος δημοσιεύθηκε και στον τοπικό τύπο όπως ο logospellas.gr (24/4/2021)

Οι στίχοι:

When your friends and family don't even know if your smile is real or fake anymore. I keep smiling even though I'm in pain, I just want the pain to go away ( in your dreams they say).

Cause, suicide doesn't stop the pain put a fake smile on to hide your pain away I do it all over again. Why does it feel like I'm dying slowly away from the person I used to be . I just want to be okay for once.

All these voices around me screaming stupid, ugly, go to hell. I don't know what I'm feeling right now is it an emptiness in my heart or the wanting to end my life?

Lost my happiness years ago now I don't really know how much longer I can hold on. It is crazy cause I fake to be ok and no one notices when I'm not.

Someone said your pillow will take your tears and pain away so I promised to do this. Put my head underwater last night then I thought what the hell am I doing. Cause someone said cry but never ever quit praying.

Lost my happiness years ago now I don't really know much much longer I can hold on ( can I hold on ) It is crazy cause I fake to be ok and no one notices when I'm not.

Cause suicide doesn't stop the pain put a fake smile on to hide your pain away I do it all over again.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Say NO to GMOS

Η μαθήτρια της Γ΄γυμνασίου Τροχίδου Ελευθερία, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγή, ορμώμενη από τις πληροφορίες που συνέλεξε για τις αρνητικές επιπτώσεις της ανεύθυνης παραγωγής γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, ζωγράφισε άψυχη τροφή να αντιδρά έντρομα εμπρός στον κίνδυνο της μετάλλαξης, προσδίδοντάς της έτσι έμψυχα/ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Μεταφέρει με αυτόν τον τρόπο την ανθρώπινη κραυγή στο ίδιο το μεταλλαγμένο τρόφιμο.

Η εικόνα στέλνει πολύ ξεκάθαρο το μήνυμα του κινδύνου των μεταλλαγμένων τροφίμων και αγγίζει θεατές από όλο τον κόσμο αφού το μήνυμα είναι γραμμένο στη διεθνή γλώσσα των αγγλικών.

Η εικόνα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα και στα κοινωνικά δίκτυα του σχολείου και των μαθητών/τριών FB και instagram ενώνοντας τη φωνή μας με την κραυγή του πλανήτη για υγιεινή τροφή.

 

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 68.98.593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας